Την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Βάλτερ Σταϊνμάγερ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι τέλους, ανέφερε και εκτίμησε ότι με αποφασιστικότητα και θάρρος θα έχουμε καλά αποτελέσματα.
Παρότι διαπίστωσε μικρή βελτίωση της κατάστασης, τόνισε ότι τα προβλήματα παραμένουν, κάνοντας αναφορά στην ανεργία των νέων. Σημείωσε ακόμη πως επειδή ήταν καλή η τουριστική χρόνια, αυτό δίνει ελπίδες.
«Είχαμε μια μακρά συζήτηση με τους κύριους Σαμαρά και Βενιζέλο. Διαπιστώνω ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον δρόμο όπως τον έχει ξεκινήσει, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος και τους κινδύνους που ενέχει», είπε.
Ο γερμανός υπουργός θα συναντήσει, όπως ανέφερε, και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης για να έχει πιο πλήρη εικόνα των συνθηκών και της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα.
Επανέλαβε ότι επέλεξε αυτήν τη χρονική στιγμή να έρθει στην Αθήνα προκειμένου να δείξει τον σεβασμό που τρέφει η χώρα του για τις προσπάθειες της Ελλάδας και την υποστήριξη της Γερμανίας στην ελληνική προεδρία.
Πρόσθεσε ότι στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας θα γίνουν οι ευρωεκλογές και θα ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση. «Η δουλειά που θα επιτελεστεί θα είναι προς όφελος όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης», επισήμανε.
«Μάλλον πιο δύσκολα» τα πράγματα στον κόσμο
Τα πράγματα δεν έχουν γίνει πιο εύκολα σε ολόκληρο τον κόσμο, «αλλά μάλλον πιο δύσκολα», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάγερ κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.
«Βλέπω ότι η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Άπω Ανατολή, αλλά και στην εγγύς Ανατολή, στη Μέση Ανατολή, στις γειτονικές χώρες προς την Ελλάδα, και πρέπει να σας πω ότι με αγγίζουν όλα αυτά, αγγίζουν τον κόσμο και πρέπει εδώ να αναλάβουμε τις ευθύνες μας να βελτιώσουμε την κατάσταση» είπε ο κ. Σταϊνμάγερ.
Από πλευράς του, ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι ένας σταθερός τόπος στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι έχει μια έντονη παρουσία στις βαλκανικές χώρες, με επενδεδυμένο ελληνικό κεφάλαιο, «Επίσης η Ελλάδα της κρίσης φιλοξενεί ένα εκατομμύριο εργαζόμενους Αλβανούς εργάτες, οι οποίοι με τα εμβάσματά τους, συνθέτουν το 75% του προϋπολογισμού της Αλβανίας» πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ