ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το προεδρείο της Κ.Ο. για το θέμα Τατσόπουλου

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 09:45
UPD:11:03
G4PHOTOS/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Συνεδριάζει σήμερα το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που έχει ανακύψει με τον βουλευτή του κόμματος Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι έχει θέσει την παραίτησή του στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Παρών στη συνεδρίαση θα είναι και ο κ. Τατσόπουλος.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερά ενοχλημένη μετά τις δηλώσεις του βουλευτή ότι «υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες των ανθρώπων της 17 Νοέμβρη».

«Δεν ζήτησα ποτέ την έγκριση, την ανοχή ή τη στήριξη κανενός για τις όποιες δημόσιες απόψεις μου, διαστρεβλωμένες ή μη.΄Εχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια. Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο και να σας απαλλάξω από το άγος μιας διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει εάν και πότε θα την αποδεχτεί. Καλό σας βράδυ» έγραψε χθες ο βουλευτής στο λογαριασμό του στο Facebook.

Κρατώντας χαμηλούς τόνους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης αναφέρθηκε σήμερα στο ζήτημα σημειώνοντας πως «όταν ανακύπτουν προβλήματα συζητούνται στο προεδρείο της Κ.Ο.».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα διαφορετικό από τα άλλα», είπε ο κ. Στρατούλης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συζητάει τα προβλήματα και προσπαθεί να αποκλιμακώσει την ένταση.

«Στο ΣΥΡΙΖΑ εμείς δεν κόβουμε με μαχαίρι κεφάλια, αν ακουστεί μία διαφορετική άποψη», επισήμανε.

Σε ανάλογο ύφος ήταν οι δηλώσεις του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα στον ρ/σ Βήμα FM. Όπως είπε, «τα εσωτερικά θέματα τα συζητάμε με έναν συντροφικό τρόπο». 

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη ότι στη σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο. ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα συζητήσει με τον κ. Τατσόπουλο για τα γεγονότα διότι «δεν θέλουμε να ερχόμαστε με αυτόν τον τρόπο στην επικαιρότητα, αλλά με τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις μας απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική της».

«Με αυτόν τον τρόπο ή κάποιον άλλο», πρόσθεσε, «τα πολιτικά όργανα πιστεύω ότι θα καταλήξουμε μαζί με τον σύντροφο Πέτρο. [...] Πάντοτε πιστεύω ότι μπορούμε να βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις. Λύσεις που λύνουν τα ζητήματα».


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή