Ιράν: Απαγόρευσε τις συνομιλίες ανδρών - γυναικών στο Διαδίκτυο ο Χαμενεΐ;

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 14:35
UPD:14:42
EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Σύμφωνα με το Time, θεωρείται απίθανο ο ιρανός ανώτατος ηγέτης να διατάξει τη θρησκευτική αστυνομία να «αστυνομεύει» το διαδικτυακό φλερτ.

A- A A+

Για απαγόρευση των συνομιλιών στο Διαδίκτυο μέσω προγραμμάτων online chatting από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κάνουν λόγο η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, αλλά και οι εξόριστοι αντικαθεστωτικοί της Οργάνωσης των Μουτζαχεντίν του Λαού του Ιράν, σύμφωνα με το περιοδικό Time.

Η «απαγόρευση» ανάγεται σε μια απάντηση του ανώτατου θρησκευτικού και πολιτικού παράγοντα της χώρας σε ερώτηση η οποία έγινε στον επίσημο ιστότοπό του.

«Δεδομένης της ανηθικότητας η οποία συνοδεύει τέτοιες δραστηριότητες, δεν επιτρέπεται», απάντησε ο κ. Χαμενεΐ.

Οι θρησκευτικές κρίσεις, ωστόσο, δεν έχουν χαρακτήρα επίσημης απαγόρευσης. Οι φετβάδες ή οι θρησκευτικές γνωμοδοτήσεις από κληρικούς δε θεωρούνται νομικά δεσμευτικές.

Σύμφωνα με το Time, θεωρείται απίθανο ο ιρανός ανώτατος ηγέτης να διατάξει τη θρησκευτική αστυνομία να «αστυνομεύει» το διαδικτυακό φλερτ.

Πάντως, η εφαρμογή WeChat, ιδιαίτερα δημοφιλής για smartphone, μπλοκαρίστηκε στο Ιράν το Δεκέμβριο, μετά από το Facebook, το Instagram και το Twitter, στα οποία η πρόσβαση των Ιρανών είναι αδύνατη χωρίς τη χρήση διακομιστή μεσολάβησης (proxy server).

Ο ίδιος ο κ. Χαμενεΐ, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Τζαβάντ Ζαρίφ, πάντως, είναι ενεργοί χρήστες τόσο του Twitter όσο και του Facebook.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή