«Το φονικό της Ιζαμπέλλας Μόλναρ», στο θέατρο της ΑΣΚΤ

Δραματοποιημένη ανάγνωση του διηγήματος του Δημήτρη Χατζή
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 08:40
A- A A+

«Το Πρόχειρο Θέατρο» σε συνεργασία με το θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) παρουσιάζει «Το φονικό της Ιζαμπέλλας Μόλναρ», στο θέατρο της ΑΣΚΤ, τα Σάββατα 11, 18 και 25 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδυ.  Πρόκειται για δραματοποιημένη ανάγνωση του ομώνυμου αριστουργηματικού διηγήματος του Δημήτρη Χατζή.

Το διήγημα του Χατζή διερευνά τη σχέση της τέχνης με τη ζωή, μέσα από τον κόσμο της γλύπτριας Ιζαμπέλλας Μόλναρ. Δοσμένο σε πρώτο πρόσωπο, και υιοθετώντας παράλληλα πολλά στοιχεία δοκιμιακής γραφής, το διήγημα θέτει καίρια ζητήματα πάνω στη σχέση ανάμεσα στην καλλιτεχνική δημιουργία και την προσωπική ζωή και πραγματικότητα. Βασική μέριμνα του «Πρόχειρου Θεάτρου», στην προκειμένη περίπτωση, είναι να μεταφερθεί πιστά ο αφηγηματικός χαρακτήρας του διηγήματος αποδίδοντας πλήρως το πνεύμα του Δημήτρη Χατζή.

«Το Πρόχειρο Θέατρο» ιδρύθηκε για να προσφέρει καταφύγιο σε μαστόρους του θεάτρου και στην ανάγκη να συνεχίσουν να ασκούν την τέχνη τους μέσα στους δύσκολους χρόνους που διανύουμε. Η πρώτη επίσημη εμφάνισή του στο κοινό έγινε το 2009 στην ιστορική σκηνή του θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, με την παράσταση «Cafe la femme - Η πιο δυνατή».

Συντελεστές
Σκηνοθεσία - επιμέλεια παράστασης : Δέσποινα Γκάτζιου, ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ειρήνη Ράπτη και Δέσποινα Γκάτζιου. Ηχογραφημένη φωνή : Γιώργος Γκάτζιος, φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος.

Πληροφορίες
Θέατρο της ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256. Παραστάσεις: Σάββατα: 11,18 και 25 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ.. Μετά το τέλος της κάθε παράστασης ακολουθεί συζήτηση με το κοινό. Τηλ. κρατήσεων: 210 9230918 (10 π.μ. - 3 μ.μ. ) και 6951819533.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς