Αίγυπτος: Αναβολή για μία από τις δίκες του Μόρσι

Για την 1η Φεβρουαρίου
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 13:32
UPD:13:37
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο πετά πάνω από το κτήριο της αστυνομικής ακαδημίας, όπου επρόκειτο να δικαστεί εκ νέου ο ανατραπείς πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι.

A- A A+

Δίκη του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι αναβλήθηκε την Τετάρτη, καθώς «λόγω καιρικών συνθηκών» το ελικόπτερο το οποίο θα τον μετέφερε από τις φυλακές στο χώρο διεξαγωγής της διαδικασίας δεν μπόρεσε να απογειωθεί.

Συγκατηγορούμενοί του έφθασαν στο κτηριακό συγκρότημα της αστυνομίας επίσης με ελικόπτερο, ωστόσο ο κ. Μόρσι φέρεται να έμεινε στην Αλεξάνδρεια.

Ο κ. Μόρσι και άλλα 14 στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας διαδηλωτών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο το 2012.

Αποπέμφθηκε από το προεδρικό αξίωμα στις 3 Ιουλίου με πρωτοβουλία των ενόπλων δυνάμεων μετά από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του.

Οι υποστηρικτές του έχουν προχωρήσει από την ημέρα εκείνη σε πάμπολλες μαζικές διαμαρτυρίες ζητώντας την επιστροφή του στην προεδρία της χώρας.

Η δίκη αναβλήθηκε για την 1η Φεβρουαρίου.

Ο υπαρχηγός του πολιτικού βραχίονα της Αδελφότητας, Κόμματος Δικαιοσύνης και Ελευθερίας, Εσάμ Αλ Εριάν, φώναξε εντός του δικαστηρίου ότι η διαδικασία είναι αντισυνταγματική.

Σημείωσε παράλληλα ότι μην αναγνωρίζοντας τη νομιμότητα της δίκης, ο κ. Μόρσι θα αρνείτο να προσέλθει.

Ο καιρός στο Κάιρο αλλά και στην Αλεξάνδρεια ήταν, σύμφωνα με το δίκτυο BBC αίθριος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή