Δ. Καρύδης στο naftemporiki.gr: Θετική η απόσυρση του μέτρου των 25 ευρώ

Αιχμές του Γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ σε βάρος «διαφόρων υπουργών»
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 14:03
UPD:14:06
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.

A- A A+

Αναμφίβολα θετική χαρακτήρισε την απόσυρση της επιβάρυνσης των πολιτών με 25 ευρώ για την εισαγωγή του στα δημόσια νοσοκομεία ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, μιλώντας στο naftemporiki.gr, ενώ προανήγγειλε πως το κόμμα θα επικεντρωθεί τώρα στο ζήτημα του ΕΚΑΣ, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους και των συντάξεων αναπηρίας.

Όπως είπε, η απόφαση αυτή βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με τις δημόσιες ανακοινώσεις τόσο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ όσο και του Πρωθυπουργού ότι το 2014 αποτελεί χρονιά αποκατάστασης αδικιών για τις αδύναμες και ευπαθείς οικονομικά και κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού.

Παράλληλα, άφησε αιχμές σε βάρος υπουργών, χωρίς να τους κατονομάσει: «Η χθεσινή απόφαση περιέχει έναν ισχυρό συμβολισμό στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, αποτελεί ηχηρό μήνυμα και βάζει φρένο στους αυτοσχεδιασμούς διαφόρων Υπουργών που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την κυβερνητική συνεργασία και λειτουργούν αυθαίρετα».

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις, ο κ. Καρύδης έκανε γνωστό πως το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο «της σκληρής μάχης για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής» θα ανοίξει «τα επόμενα σημαντικά θέματα» που αφορούν: 

  • Το ΕΚΑΣ να δοθεί αναλογικά σε όλους τους συνταξιούχους αναπήρους και όχι μόνο σε όσους έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%
  • Να παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους.
  • Να μη διακόπτονται οι συντάξεις αναπηρίας σε όσους ταλαιπωρούνται με μεγάλες καθυστερήσεις από τα ΚΕΠΑ

Ανέφερε μάλιστα πως οι εντολές από τους δυο πολιτικούς αρχηγούς είναι σαφείς: να συναντηθούν άμεσα αρμόδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Εργασίας και να δώσουν λύση στα προβλήματα αυτά.

«Η πατρίδα μας, η χώρα μας με τις θυσίες του ελληνικού λαού δημιούργησε πρωτογενές πλεόνασμα που αναγνωρίζεται από όλους. Η ανάπτυξη, η ανάσχεση της ανεργίας, η ρευστότητα στην αγορά, η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης είναι οι βασικές μας προτεραιότητες για να αφήσουμε πίσω τα μνημόνια και να χαράξουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον» κατέληξε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή