Αδ. Γεωργιάδης: Σταματά η καταβολή των 25 ευρώ

Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 21:42
UPD:23:44
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, με τους επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ.

A- A A+

Σταματά η καταβολή των 25 ευρώ, εφόσον κατατίθεται η σχετική τροπολογία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, μετά από συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, από τη στιγμή που έχει βρεθεί δημοσιονομικό ισοδύναμο, μέσω της αύξησης της φορολογίας στα τσιγάρα κατά πέντε λεπτά (τα οποία θα πηγαίνουν στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, για όπου προορίζονταν τα 25 ευρώ), το μέτρο καταργείται, επισημαίνοντας ότι καταργείται για όλους.

Ερωτηθείς σχετικά με το θα γίνει με αυτούς που έχουν ήδη πληρώσει, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «ο νόμος ισχύει από την ημέρα που ισχύει». Επίσης, αναφερόμενος στο θέμα του ενός ευρώ, είπε ότι δεν συζητήθηκε.

Σχετικά με την εκτιμώμενη απόδοση του μέτρου των πέντε λεπτών στα τσιγάρα, ο υπουργός ανέφερε ότι είναι ακριβώς 40 εκατ., όσο είχε προϋπολογιστεί και για το μέτρο των 25 ευρώ.

Στη συνάντηση, πέραν του υπουργού Υγείας, συμμετείχαν οι επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ κ.κ Δ. Κρεμαστινός, Χρ. Πρωτόπαπας, Π. Ρήγας, Χρ. Δερβένης και Κ. Τσουμάκας. Στη σύσκεψη, επίσης, συμμετείχαν ο Υφυπουργός, κ. Αντώνης Μπέζας, καθώς και οι δύο γενικοί γραμματείς.

Aπό πλευράς του, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε ότι όλοι είναι ικανοποιημένοι:  «Και δε θα επιβαρυνθεί κανένας και η επιβάρυνση των πέντε λεπτών είναι περίπου αστεία, οπότε έχει επιτευχθεί ο στόχος. Δε θα έχουμε επιβάρυνση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία».

«Αν εσείς νομίζετε ότι τα πέντε λεπτά είναι επιβάρυνση, εγώ μακάρι να μπορούσα να βάλω προσωπικά ένα ευρώ και να σταματήσει το κάπνισμα ο κόσμος. Μιλάω ως καρδιολόγος» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή