Εισαγγελέας: Η ζώνη όπου έκανε σκι ο Σουμάχερ είχε σωστή σήμανση

Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων των γαλλικών αρχών
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 12:25
UPD:13:40
REUTERS/EMMANUEL FOUDROT

Γενική άποψη της περιοχής όπου πιθανολογείται ότι τραυματίστηκε ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ, κάνοντας σκι.

A- A A+

Η αστυνομική έρευνα για το ατύχημα το οποίο έχει θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ έδειξε ότι η ζώνη στην οποία έκανε σκι είχε σωστή σήμανση και όρια.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο γάλλος εισαγγελέας ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής των ερευνών, κατά τη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχωρούν εκπρόσωποι των γαλλικών αρχών για το θέμα την Τετάρτη το μεσημέρι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Η πίστα ήταν πλήρως εναρμονισμένη με τις εθνικές προδιαγραφές της Γαλλίας για ανάλογους χώρους», δήλωσε συγκεκριμένα ο εισαγγελέας Πάτρικ Κουϊνσί.

Από την πλευρά του, ο Στεφάν Μποζόν, ο διοικητής της χωροφυλακής του Μπουρ Σεν Μορίς, δήλωσε ότι τα πέδιλα του σκι που φορούσε ο Μ. Σουμάχερ δεν παρουσίασαν πρόβλημα και άρα δεν ευθύνονται για το ατύχημα.

Εν γνώσει του εκτός πίστας

EURONEWS

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Πατρίκ Κουϊνσί, ο Μίκαελ Σουμάχερ επέλεξε εν γνώσει του να κάνει σκι στη ζώνη εκτός πίστας που βρίσκεται ανάμεσα στις οριοθετημένες, σηματοδοτημένες πίστες.

«Προχωρούσε με κανονική ταχύτητα για το είδος αυτού του πεδίου για έναν ικανό σκιέρ», δήλωσε ο διοικητής της γαλλικής χωροφυλακής.

Η ταχύτητά του «δεν αποτελεί στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Αναφερόμενος στο φιλμ που κατέγραψε η κάμερα που έφερε στο κράνος του κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, «δεν τον βλέπουμε να σπεύδει σε βοήθεια οποιουδήποτε», διευκρίνισε ο εισαγγελέας και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στην έρευνα που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ο Μίκαελ Σουμάχερ βγήκε από την σηματοδοτημένη πίστα για να βοηθήσει μία φίλη του που είχε πέσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή