Η σωστή μεταφορά των αποσκευών μειώνει τους πόνους και τους τραυματισμούς

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 10:25
UPD:10:25
SHUTTERSTOCK

Αν οι αποσκευές διαθέτουν ροδάκια, που είναι και το ιδανικό, θα πρέπει να βρίσκονται κοντά στο σώμα, το χερούλι τους να είναι στο φυσικό ύψος του χεριού, ενώ στις σκάλες θα πρέπει κανείς να τις σηκώνει και όχι να τις σέρνει πίσω του.

A- A A+

Πόσο εύκολα μετακινείται κανείς στα ταξίδια μεταφέροντας τις αποσκευές του; Οι περισσότεροι προσπαθούν να πακετάρουν σωστά, ώστε να κερδίζουν χώρο και να μπορούν να πάρουν μαζί τους περισσότερα πράγματα, όμως δεν σκέφτονται πώς πρέπει να σηκώνουν τις βαλίτσες και τους σάκους τους για να αποφεύγουν τους πόνους και τις ενοχλήσεις.

Η μέση, ο αυχένας, οι ώμοι και οι καρποί είναι μερικά από τα σημεία του σώματος που συνήθως ενοχλούνται όταν σηκώνει κανείς βάρος με λάθος τρόπο, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ενοχλήσεις που διαρκούν αρκετές μέρες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπεδικών Χειρουργών, για να είναι κανείς βέβαιος ότι θα φτάσει στον προορισμό του χωρίς τραυματισμούς και έντονους πόνους, θα πρεπει να επιλέγει αποσκευές από ελαφριά υλικά, ώστε το βάρος τους να μην αυξάνεται ιδιαιτέρως όταν είναι γεμάτες.

Στην περίπτωση που δεν διαθέτουν ροδάκια, θα πρέπει να τις σηκώνει κανείς λυγίζοντας τα πόδια και όχι τη μέση, ενώ στη συνέχεια για να ισιώσει το σώμα του θα πρέπει να χρησιμοποιεί τους μύες των ποδιών και να τις κρατά κοντά στο σώμα του.

Τα σακίδια θα πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένα στην πλάτη και με τα λουράκια τους δεμένα σχετικά σφιχτά, ώστε το βάρος τους να μην παρασέρνει το σώμα προς τα πίσω, αλλά ούτε η πλάτη να καμπουριάζει.

Τέλος, αν οι αποσκευές διαθέτουν ροδάκια, που είναι και το ιδανικό, θα πρέπει να βρίσκονται κοντά στο σώμα, το χερούλι τους να είναι στο φυσικό ύψος του χεριού, ενώ στις σκάλες θα πρέπει κανείς να τις σηκώνει και όχι να τις σέρνει πίσω του.

Οι οδηγίες αυτές θα πρέπει να τηρούνται... ευλαβικά από όσους θέλουν να αποφύγουν τα χειρότερα, καθώς σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή για την Ασφάλεια Καταναλωτικών Προϊόντων, μόνο το 2012 οι τραυματισμοί που προκλήθηκαν στις ΗΠΑ από τη λανθασμένη μεταφορά αποσκευών άγγιξαν τις 54.000!

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή