Ένας νεκρός λόγω της κακοκαιρίας στα παράλια της Δ. Ευρώπης

Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 22:10
UPD:22:14
EPA/JAVIER ETXEZARRETA

Στη φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ένα τεράστιο κύμα «χτυπά» τη γέφυρα La Zurriola στο Σαν Σεμπαστιάν, της Ισπανίας.

A- A A+

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Ισπανία, ενώ άλλοι δύο αγνοούνται εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας που πλήττει τις ακτές της Δ. Ευρώπης και το Μαρόκο.

Ειδικότερα, οι δύο αγνοούμενοι παρασύρθηκαν από τα κύματα ενώ έκαναν περίπατο στην παραλία του Βαλντοβίνιο, στην περιοχή της Λα Κορούνια.

Νωρίτερα, η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης είχε ανακοινώσει μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ότι βρέθηκε νεκρός στην παραλία του Βαλντοβίνιο ένας 67χρονος κάτοικος της κοινότητας αυτής. Οι δύο αγνοούμενοι είναι ο κουνιάδος του και η ανιψιά του. Όλοι τους παρασύρθηκαν ενώ στέκονταν σε έναν απόκρημνο βράχο, πλάι στη θάλασσα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε σημάνει «κόκκινο συναγερμό» —το ανώτατο επίπεδο— προειδοποιώντας ότι τα κύματα θα μπορούσαν να φτάσουν σε ύψος τα εννέα μέτρα.

Η βροχή που συνεχίζει να πέφτει στην περιοχή, συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους, έχει προκαλέσει πολλές πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή.

EURONEWS

Κύματα ύψους έως και οκτώ μέτρων έπληξαν επίσης το Μαρόκο όπου αναφέρθηκαν σημαντικές ζημιές και πλημμύρες στην Καζαμπλάνκα και το Ραμπάτ. Στην Καζαμπλάνκα, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, ο παραλιακός δρόμος Άιν Ντιάμπ πλημμύρισε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με το μαροκινό πρακτορείο ΜΑΡ έχει υποστεί ζημιές και το λιμάνι της Καζαμπλάνκας ενώ τέσσερις ναυτικοί τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης.

Στο Ραμπάτ, βορειότερα, ο παραλιακός δρόμος έκλεισε καθώς εκατοντάδες βράχοι κατακρημνίστηκαν εξαιτίας της σφοδρής θαλασσοταραχής. Ζημιές έχουν αναφερθεί επίσης και στην πόλη Σάφι, νοτιοδυτικά της Καζαμπλάνκα.

Η καταιγίδα αυτή οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό στον βόρειο Ατλαντικό που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 100 χιλιομέτρων την ώρα.

Στη Γαλλία βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα για τον εντοπισμό ενός άνδρα στο Μπιαρίτς καθώς ένας αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε στις αρχές ότι ένας άστεγος παρασύρθηκε από τα κύματα το βράδυ της Δευτέρας.

Επίσης, στο Πόρτο της Πορτογαλίας, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή