Σύλληψη του Κ. Σακκά για παραβίαση περιοριστικών όρων

Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 16:18
UPD:20:40
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική για παραβίαση περιοριστικών όρων διαμονής, που του είχαν επιβληθεί μετά από αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης, ο Κώστας Σακκάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Σακκάς είχε συλληφθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2010 για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Είχε αποφυλακιστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τον περασμένο Ιούλιο, κατόπιν αντιπαράθεσης και απεργίας πείνας του ίδιου σχετικά με τη συνέχιση της προσωρινής κράτησής του.

Ο Κώστας Σακκάς ήταν προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές του Κορυδαλλού επί 31 μήνες, κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, κάτι το οποίο ο ίδιος έχει αρνηθεί. Ξεκίνησε απεργία πείνας στις 4 Ιουνίου και από τις 17 Ιουνίου νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι περιοριστικοί όροι περιελάμβαναν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτική διαμονή στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, στον Πειραιά, απαγόρευση οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του, χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής και αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας.

Ο συλληφθείς θα παραπεμφθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή