Συγχαρητήρια στον Μπους για την επανεκλογή του

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2004 20:59
UPD:21:26
A- A A+

Ο ολλανδός πρωθυπουργός Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε, η χώρα του οποίου προεδρεύει το παρόν εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συνεχάρη σήμερα τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους για την επανεκλογή του. «ΗΠΑ και Ευρωπαική Ενωση έχουν σχέσεις πολιτιστικές, πολιτικές και οικονομικές ισχυρές, και ασπάζονται κοινές αξίες», υπογραμμίζει στην προσωπική επιστολή του ο ολλανδός πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, εξέφρασε «τα θερμά συγχαρητήριά του στον πρόεδρο Μπους για την επανεκλογή του μετά από μία δύσκολη ψηφοφορία», ενώ τον βεβαίωσε ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να εργάζεται στην κατεύθυνση «των σχέσεων συνεργασίας με τις ΗΠΑ».

«Εξ ονόματος της Γαλλίας και εμού προσωπικά, θέλω να σας εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για την επανεκλογή σας στην προεδρία των ΗΠΑ», γράφει ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ στην επιστολή του, στην οποία αποκαλεί τον αμερικανό ομόλογό του «αγαπητέ Τζόρτζ».

«Δεν θα μπορέσουμε να βρούμε ικανοποιητικές απαντήσεις στις πολλές προκλήσεις με τις οποίες είμαστε σήμερα αντιμέτωποι χωρίς μια στενή υπερατλαντική συνεργασία. Η Γαλλία και οι ΗΠΑ καλούνται να παίξουν έναν ουσιαστικό ρόλο», προσθέτει ο γάλλος πρόεδρος.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Μπέρτι Αχερν εξέφρασε σήμερα στον κ. Μπους θερμά συγχαρητήρια.

Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό πως οι σχέσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Δουβλίνου είναι ισχυρές, και ότι οι δύο πρωτεύουσες εργάζονται «από κοινού για προβλήματα που αντιμετωπίζει τη στιγμή αυτή η διεθνής κοινότητα».

«Αν οι πληροφορίες (που αφορούν την επανεκλογή του) είναι ακριβείς, τότε θα συγχαρώ θερμά τον Τζόρτζ Μπους», δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος Σρέντερ, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

«Θα συνεχίσουμε την καλή μας συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα η νέα αμερικανική κυβέρνηση να μπορέσει με τη συνδρομή της Ε.Ε. να ασκήσει την επιρροή της για μια ειρηνική λύση στη Μέση Ανατολή.

Ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, δήλωσε ότι «το Ισραήλ και το σύνολο του ελεύθερου κόσμου έχουν κάθε λόγο να χαίρονται για το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν σημαίνει πως ο κ. Κέρι θα ήταν ένας κακός πρόεδρος, αλλά η νίκη του θα ερμηνευόταν από ορισμένους ως νίκη της τρομοκρατίας, όπως έγινε στην Ισπανία».

Ο πρωθυπουργός Αριελ Σαρόν θα συγχαρεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπους αμέσως μόλις επικυρωθεί επίσημα η επανεκλογή του.

Ο παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ συνεχάρη τον αμερικανό πρόεδρο Τζόρτζ Μπους και εξέφρασε την ελπίδα ότι η επανεκλογή αυτή θα βοηθήσει να επικρατήσει η ειρήνη στη Μέση Ανατολή, ανακοινώθηκε σήμερα από βοηθό του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής.

Τα συγχαρητήριά του στον Τζόρτζ Μπους εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, δηλώνοντας αποφασισμένος να συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί του.

«Ο γενικός γραμματέας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια και στον αμερικανικό λαό για την εντυπωσιακή επίδειξη δημοκρατικότητας με τη συμμετοχή του σε αριθμό ρεκόρ στις χθεσινές εκλογές, αλλά και προς τον γερουσιαστή (Τζον) Κέρι για την άμεση και έντιμη απόφαση ενός πολιτικού άνδρα να αποδεχθεί το αποτέλεσμα», σημειώνει ο εκπρόσωπος του κ. Ανάν, Φρεντ Εκχαρντ, σε ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή