Σ. Κεδίκογλου: Δεν δικαιολογούνται «πανηγυρικές» ανακοινώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 08:49
UPD:09:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
A- A A+

Νέες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την αναβολή της επίσκεψης στην Αθήνα του αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, μέλους του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου για τα μνημόνια Ότμαρ Κάρας.

«Οι ίδιοι είχαν ανακοινώσει την έλευσή τους, οι ίδιοι ζήτησαν να αναβληθεί η επίσκεψή τους», δήλωσε μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ.

«Δεν αλλάζει τίποτε το ουσιαστικό και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί ''πανηγυρικές'' ανακοινώσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

Κληθείς παράλληλα να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, στο οποίο γίνονται παραλληλισμοί της Ελλάδας με το Αφγανιστάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Από το συγκεκριμένο έντυπο έχουμε εμπειρία, πολλές φορές βγάζει πρωτοσέλιδα και άρθρα που έχουν στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων αλλά διαψεύδονται λίγο αργότερα».

Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη ήταν χθες η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναβολή της επίσκεψης των «ελεγκτών» του Ευρωκοινοβουλίου. Ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Χουντής, σημείωσε ότι «η παρουσία στην Αθήνα της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της Τρόικα, θα χαλούσε τις φιέστες που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και του «λεγόμενου success story του κ. Σαμαρά και του κ. Στουρνάρα».

Για πανικόβλητη κυβέρνηση, η οποία, με την αρωγή του κ. Σούλτς, «σπεύδει να αναβάλει την επίσκεψη της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας συζήτησης για τη σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις  του μνημονίου» έκανε λόγο, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Απαντώντας ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε τους «ισχυρισμούς» του ΣΥΡΙΖΑ ως θεωρίες συνωμοσίας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε για τον  ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «κολλημένος με τις θεωρίες συνωμοσίας και τις απόπειρες δυσφήμισης της χώρας». Τόνισε δε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά το νέο χρόνο όπως τελείωσε τον παλιό: με εξωφρενικούς και απίστευτους ισχυρισμούς».

Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του και κατέληξε λέγοντας ότι: «Προφανώς οι άνθρωποι δεν είναι καλά...».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή