ΠΑΣΟΚ - Εκτακτη σύσκεψη για το θέμα της ΠΓΔΜ

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2004 19:24
A- A A+

Έκτακτη σύσκεψη με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, πραγματοποιείται στη Χαριλάου Τρικούπη υπό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Στη σύσκεψη μετέχουν ο γραμματέας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η συντονίστρια Εξωτερικών και Αμυνας, Αννα Διαμαντοπούλου, ο αναπληρωτής συντονιστής Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και ο ευρωβουλευτής και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης.

Σχολιάζοντας την απόφαση της μονομερούς αναγνώρισης της ΠΓΔΜ από τις ΗΠΑ με το συνταγματικό της όνομα, ο κ. Μπεγλίτης έκανε λόγο για πολύ αρνητική εξέλιξη για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, ενώ ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τηλέμαχος Χυτήρης έθεσε το ερώτημα αν η κυβέρνηση γνώριζε ή όχι εκ των προτέρων για την εξέλιξη αυτή.

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση είχε γνώση για την ενέργεια των ΗΠΑ, θα πρέπει να το αναφέρει στη Βουλή. Σε αντίθετη περίπτωση, παρατήρησε, θα αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση είναι απούσα από την εξωτερική πολιτική και τη διεθνή σκηνή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή