Πολιτική
Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2004 19:24

ΠΑΣΟΚ - Εκτακτη σύσκεψη για το θέμα της ΠΓΔΜ

Έκτακτη σύσκεψη με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, πραγματοποιείται στη Χαριλάου Τρικούπη υπό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Στη σύσκεψη μετέχουν ο γραμματέας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η συντονίστρια Εξωτερικών και Αμυνας, Αννα Διαμαντοπούλου, ο αναπληρωτής συντονιστής Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και ο ευρωβουλευτής και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης.

Σχολιάζοντας την απόφαση της μονομερούς αναγνώρισης της ΠΓΔΜ από τις ΗΠΑ με το συνταγματικό της όνομα, ο κ. Μπεγλίτης έκανε λόγο για πολύ αρνητική εξέλιξη για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, ενώ ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τηλέμαχος Χυτήρης έθεσε το ερώτημα αν η κυβέρνηση γνώριζε ή όχι εκ των προτέρων για την εξέλιξη αυτή.

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση είχε γνώση για την ενέργεια των ΗΠΑ, θα πρέπει να το αναφέρει στη Βουλή. Σε αντίθετη περίπτωση, παρατήρησε, θα αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση είναι απούσα από την εξωτερική πολιτική και τη διεθνή σκηνή.