Παπανδρέου σε Μπους: Η αναγνώριση της ΠΓΔΜ δεν συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2004 16:49
UPD:17:16
A- A A+

«Η αναγνώριση της FYROM, με το όνομα Μακεδονία δεν συμβάλλει στη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής και δικαίως θεωρείται λανθασμένη ενέργεια από τον ελληνικό λαό».

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς τον νεοεκλεγέντα αμερικανό πρόεδρο, Τζορτζ Μπους, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

«Ενέργειες όπως η πρόσφατη μονομερής αναγνώριση από την κυβέρνησή σας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με όνομα διάφορο αυτού με το οποίο η χώρα έχει (σύμφωνα με το ψήφισμα 817/93) ενταχθεί στα Ηνωμένα Έθνη, δεν μπορούν να ερμηνευθούν ότι συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της διαρκούς σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή», αναφέρει στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά προς τον πρόεδρο Μπους ο Γιώργος Παπαδρέου.

«Αυτή η απόφαση δικαιολογημένα θεωρείται από τον ελληνικό λαό ως λανθασμένη. Αγνοεί τις ελληνικές θέσεις και δεν θα συμβάλλει τελικά στην σταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή. Μια περιοχή ευαίσθητη, όπου η σύνεση και η ισότιμη συμμετοχή όλων των πλευρών είναι πολύ σημαντικές», σημειώνει ο κ. Παπανδρέου για να καταλήξει:

«Εκφράζω ξανά τις καλύτερες ευχές μου για γόνιμη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ κατα τη διάρκεια της νέας θητείας σας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή