Πολιτική
Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2004 16:49

Παπανδρέου σε Μπους: Η αναγνώριση της ΠΓΔΜ δεν συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής

«Η αναγνώριση της FYROM, με το όνομα Μακεδονία δεν συμβάλλει στη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής και δικαίως θεωρείται λανθασμένη ενέργεια από τον ελληνικό λαό».

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς τον νεοεκλεγέντα αμερικανό πρόεδρο, Τζορτζ Μπους, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

«Ενέργειες όπως η πρόσφατη μονομερής αναγνώριση από την κυβέρνησή σας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με όνομα διάφορο αυτού με το οποίο η χώρα έχει (σύμφωνα με το ψήφισμα 817/93) ενταχθεί στα Ηνωμένα Έθνη, δεν μπορούν να ερμηνευθούν ότι συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της διαρκούς σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή», αναφέρει στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά προς τον πρόεδρο Μπους ο Γιώργος Παπαδρέου.

«Αυτή η απόφαση δικαιολογημένα θεωρείται από τον ελληνικό λαό ως λανθασμένη. Αγνοεί τις ελληνικές θέσεις και δεν θα συμβάλλει τελικά στην σταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή. Μια περιοχή ευαίσθητη, όπου η σύνεση και η ισότιμη συμμετοχή όλων των πλευρών είναι πολύ σημαντικές», σημειώνει ο κ. Παπανδρέου για να καταλήξει:

«Εκφράζω ξανά τις καλύτερες ευχές μου για γόνιμη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ κατα τη διάρκεια της νέας θητείας σας».