Απέθαντοι εραστές, οικογενειακά πάθη και ορδές δεινοσαύρων

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 08:30
A- A A+

Περιθωριακά  βαμπίρ που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό τον αιωνόβιο έρωτά τους, μία δυσλειτουργική οικογένεια γεμάτη πάθη και λάθη, τρισδιάστατοι δεινόσαυροι που μεταναστεύουν, για να μπορέσουν να επιβιώσουν, και ένας πραγματικά άτυχος σύγχρονος Έλληνας καταλαμβάνουν τις σκοτεινές αίθουσες, για να καλωσορίσουν το νέο έτος με τους εραστές της μεγάλης οθόνης.

«Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί»

FEELGOODENTMENT
Ο ιδιότυπος σκηνοθέτης του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου, Τζιμ Τζάρμους, προσεγγίζει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τα βαμπίρ, δημιουργώντας μία αλληγορία για τη συντροφικότητα, την τέχνη και την κατάσταση της ανθρωπότητας, μέσα από το αισθηματικό θρίλερ που συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών. Οι Τομ Χίντλεστον, Τίλντα Σουίντον, Μια Βασισκόβσκα, Τζον Χαρτ, Άντον Γιέλτσιν και Τζέφρι Ράιτ μας μεταφέρουν σε ένα ερημικό τοπίο, όπου ένας απομονωμένος μουσικός, βαθιά απογοητευμένος από την ανθρωπότητα, επανασυνδέεται με τη μυστηριώδη ερωμένη του. Ο έρωτας τους κρατά ολόκληρους αιώνες. Όμως, μία ανεξέλεγκτη άφιξη θα ταράξει τη σχέση τους.

«Στην ταινία, τα βαμπίρ είναι μια δυνατή μεταφορά. Ένα όχημα, για να μεταδώσω τις βαθύτερες προθέσεις της ιστορίας» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Είναι μια ερωτική ιστορία, αλλά και η ιστορία δυο εξαιρετικών τύπων του περιθωρίου, που, δεδομένων των ασυνήθιστων συνθηκών, έχουν μια ιδιαίτερα διευρυμένη άποψη για την ανθρώπινη ιστορία. Τόσο για τα απίστευτα κατορθώματα της, όσο και για τις βάρβαρες αποτυχίες της. Ο Adam και η Eve είναι και οι ίδιοι μεταφορές της σύγχρονης ανθρώπινης κατάστασης. Είναι εύθραυστοι και επαπειλούμενοι, ευάλωτοι στις δυνάμεις της φύσης και στις κοντόφθαλμες τακτικές αυτών που έχουν εξουσία».

«Αύγουστος»

MOVIETRAILERSGR
Η - τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ - Μέριλ Στριπ και η - επίσης βραβευμένη με Όσκαρ - Τζούλια Ρόμπερτς, πλαισιωμένες από τους Σαμ Σέπαρντ, Τζούλιετ Λιούις, Τζούλιαν Νίκολς, Γιούαν Μακγκρέγκορ, Μπένεκτιτ Κούμπερμπαχ, Κρις Κούπερ, Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν και Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, ξετυλίγουν το δράμα μίας οικογένειας, που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, στην ταινία του Τζον Γουέλς. Αποτελώντας κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τρέισι Λετς, το οποίο έχει ανεβεί και στο Μπρόντγουεϊ, το φιλμ εξετάζει με χιούμορ και  συγκίνηση διάφορες οπτικές της ενδοοικογενειακής παθογένειας.

«Περπατώντας με τους δεινόσαυρους: Η ταινία σε 3D»

MOVIETRAILERSGR
Στην οικογενειακή περιπέτεια των Νιλ Νάιτινγκεϊλ και Μπάρι Κουκ, με τους Τσάρλι Ρόου και  Άνγκουρι Ράις, η εντυπωσιακή κινηματογραφική αποτύπωση φωτορεαλιστικών δεινοσαύρων, τοποθετημένων μέσα σε αληθινά τοπία, μας ταξιδεύει στην Αλάσκα, 70 εκατομμύρια χρόνια πριν. Εκεί, το πυκνό σκοτάδι και οι σφοδρές χιονοθύελλες, που διαρκούν τρεις ολόκληρους μήνες, αναγκάζουν τους δεινόσαυρους να μεταναστεύσουν νότια κατά ορδές. Μία ομάδα από αυτούς περνά απίστευτες περιπέτειες, μέχρι να φτάσει στον προορισμό της.

«Πέμπτη και 12»

VILLAGEGR
Αποτυπώνοντας τους προβληματισμούς και τις φοβίες του σύγχρονου Έλληνα, η κωμωδία του Θανάση Τσαλταμπάση – με τον ίδιο και τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Χριστίνα Τσάφου, Κώστα Φλωκατούλα, Λευτέρη Ελευθερίου, Δανάη Κλειώ Οθωναίου και Γιώργο Γαλίτη - αφηγείται την ιστορία ενός άτυχου άνδρα, που όλα του πηγαίνουν στραβά. Μόνος και άνεργος, καταφέρνει να βρει δουλειά με τη βοήθεια ενός άστεγου. Όμως, τον περιμένουν περίεργες εκπλήξεις…

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς