Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο Δ. Παπαχρήστος

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013 12:00
UPD:12:08
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο κ. Παπαχρήστος δηλώνει ότι είναι στη διάθεση των αρχών και ότι θα εισφέρει στην ανάκριση όσα στοιχεία γνωρίζει για την υπόθεση (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε απο τον ανακριτή Διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα ο 78χρονος Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Wegmann, που συνελήφθη χθες.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο κ. Παπαχρήστος δηλώνει ότι είναι στη διάθεση των αρχών και ότι θα εισφέρει στην ανάκριση όσα στοιχεία γνωρίζει για την υπόθεση.

Από την υπεράσπιση τονίζεται πάντως ότι ο 78χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και αμνησία.

Τον κ. Παπαχρήστο κατονόμασε στην απολογία του ο προσωρινά κρατούμενος για μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας.

Ο εκπρόσωπος της Wegmann φέρεται να έδωσε στον κ. Κάντα συνολικό ποσό 750 χιλιάδων ευρώ για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού.

Η εν λόγω σύμβαση υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ μεταξύ δημοσίου και εταιρείας KRAUUS - MAFFEI WEGMANN έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκατ. ευρώ.

Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούν ενεργητική δωροδοκία κατά του δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή