Η σημερινή αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τα εξοπλιστικά είναι μόνο η αρχή

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 20:22
UPD:20:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Το πρώτο θέμα στην ατζέντα της Κουμουνδούρου αφορά την αμαρτωλή, όπως λένε, διεύθυνση εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ και τα όσα αποκαλύπτονται από τις ανακρίσεις των εμπλεκομένων με τις μίζες και το μαύρο χρήμα σχετικά με τους εξοπλισμούς, όπως σημειώνουν.

A- A A+

Η σημερινή ανταλλαγή ανακοινώσεων με τη ΝΔ, με αφορμή την απολογία του πρώην αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, είναι μόνο η αρχή της αντιπαράθεσης της Κουμουνδούρου με την κυβέρνηση.

Επί της ουσίας, οι επιτελείς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδιάζουν με το νέο έτος να περάσουν στην αντεπίθεση με αφορμή δύο θέματα από τα οποία εκτιμούν ότι μπορεί να αποκομίσουν οφέλη και να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Το πρώτο αφορά την αμαρτωλή, όπως λένε, διεύθυνση εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ και τα όσα αποκαλύπτονται από τις ανακρίσεις των εμπλεκομένων με τις μίζες και το μαύρο χρήμα σχετικά με τους εξοπλισμούς, όπως σημειώνουν. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει αμέσως μετά τις γιορτές το θέμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα προχωρήσει και σε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Στόχος είναι να δημιουργήσει για μία ακόμη φορά πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, μια που, όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επί των ημερών του «το πάρτι» στους εξοπλισμούς έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ ειδικά στην περίπτωση που το θέμα φτάσει μέχρι την Ολομέλεια είναι προφανές ότι θα αναγκάσει τους βουλευτές της ΝΔ να στηρίξουν για μία ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Το θέμα είναι λεπτό και ερευνάται από το αρμόδιο τμήμα της Κουμουνδούρου ο τρόπος και ειδικά η διατύπωση της όποιας πρότασης. 
          
Ήδη, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας έδωσε σήμερα ένα πρώτο δείγμα γραφής, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «εξακολουθεί να σιωπά, αν και η κοινωνία βοά μετά από όσα ομολόγησε» ο κ. Κάντας, ενώ ρωτά με νόημα αν «το τσουνάμι μίζας, που περιγράφει ο κ. Αντώνης Κάντας, σταμάτησε ξαφνικά με την αποχώρησή του ή συνεχίζεται».

Το δεύτερο θέμα το οποίο έχει ψηλά στην ατζέντα της η Κουμουνδούρου είναι η επίσκεψη στην Αθήνα την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου των συνεισηγητών της έκθεσης για τον ρόλο της τρόικας και τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, Οτμαρ Κάρας και Λεμ Χοάνγκ Νγκοκ.

Τα δύο μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συναντηθούν με το Προεδρείο της Βουλής, καθώς και με τους Προέδρους και Αντιπροέδρους των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ζήτησε οι συναντήσεις να πραγματοποιηθούν σε πλήρη σύνθεση, ενώ ζητά από την κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί προς όφελος της χώρας το θέμα.

Το σκεπτικό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί, την ώρα που θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα αναγνωρίζουν το αδιέξοδο των ασκούμενων πολιτικών, η κυβέρνηση να κάνει ότι δεν ακούει και να συνεχίζει τον αδιέξοδο δρόμο της πιστής εφαρμογής των ασκούμενων πολιτικών.

Τέλος, στην Κουμουνδούρου είναι πεπεισμένοι ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν εντός του 2014 και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από πλευράς της κυβέρνησης. Γι' αυτό και αμέσως μετά τις γιορτές αναμένεται να εντείνουν την αντεπίθεσή τους καταδεικνύοντας, όπως λένε, το αδιέξοδο και λανθασμένο των ασκούμενων πολιτικών.  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή