Δέσμιο παλιών «αμαρτιών» το πολιτικό σύστημα

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 10:03
UPD:11:57
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για το εύρος και τις επιπτώσεις των αποκαλύψεων του άλλοτε νούμερο 2 της διεύθυνσης εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Κάντα.

Επί του παρόντος τηρείται σιγή ιχθύος και η εντολή που έχει δοθεί είναι η υπόθεση να φθάσει μέχρι το τέλος όσο ψηλά κι αν βρίσκονται οι υπεύθυνοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέες συλλήψεις αναμένονται ακόμη και σήμερα, ενώ πολλοί απ’ όσους κατονόμασε ο κ. Κάντας έχουν δηλώσει ότι θα μιλήσουν για όλους και για όλα.

Ωστόσο, όπως ομολογεί στέλεχος της κυβέρνησης -με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές προ των πυλών και τους μισούς Έλληνες να δηλώνουν ότι αν μπορούσαν θα έφευγαν από την Ελλάδα- «το μόνο που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα είναι η περαιτέρω αποδόμηση του πολιτικού συστήματος».

Αναμένονται νέες συλλήψεις, ίσως και εντός της ημέρας. 

Ουδείς άλλωστε λησμονεί ότι η υπόθεση εμπλέκει ευθέως άλλοτε κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η δημοσκοπική απήχηση του οποίου έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που να απειλεί και αυτό ακόμη το μέλλον της συγκυβέρνησης.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ως οφείλει και από το θεσμικό του ρόλο, προαναγγέλλει την κατάθεση σχετικής πρότασης στη Βουλή, τονίζοντας ότι οι ομολογίες Κάντα για τις μίζες στα εξοπλιστικά «αποκαλύπτουν το καθεστώς της δικομματικής διαπλοκής σε όλες τις διαστάσεις του».

Η εξέλιξη, λέει στέλεχος της κυβέρνησης, έχει τη σημασία της στο μέτρο που η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. θα κληθεί για μία ακόμη φορά  να «καλύψει» αμαρτίες του παρελθόντος οι οποίες σχετίζονται με το ΠΑΣΟΚ.   

Επί του παρόντος το Μαξίμου και προσωπικά ο Πρωθυπουργός δηλώνουν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, ανεπισήμως όμως ήδη αναζητούν την καλύτερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών.Τα σενάρια είναι πολλά με επικρατέστερο αυτό της προσφυγής στις κάλπες εντός του προσεχούς Απριλίου με την επιβεβαίωση της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος.  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή