Σε κρίσιμη κατάσταση ο Σουμάχερ μετά το ατύχημα στις Άλπεις

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013 23:44
UPD:30/12/2013 07:49
EPA/ERCOLE COLOMBO

Σε νοσοκομείο της Γαλλίας νοσηλεύεται ο Μίκαελ Σουμάχερ, μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι, ενώ έκανε σκι.

A- A A+

Κρίσιμη είναι η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ, όπως αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται, μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι, την ώρα που έκανε σκι, εκτός πίστας, στις γαλλικές Άλπεις. 

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, ο πρώην πρωταθλητής της F1 διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση με σοβαρό τραύμα, το οποίο απαιτούσε άμεση χειρουργική επέμβαση, η οποία έγινε το βράδυ της Κυριακής. 

Αν και από τις πρώτες πληροφορίες δεν φαινόταν πως το ατύχημα του Σουμάχερ ήταν τόσο σοβαρό, νωρίτερα το βράδυ η γαλλική εφημερίδα Dauphine Libere έγραψε στη διαδικτυακή της έκδοση πως η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωταθλητή επιδεινώθηκε και πως η ζωή του είναι σε κίνδυνο.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Μαριμπέλ των γαλλικών Άλπεων, όταν ο Σουμάχερ στην προσπάθειά του να κάνει άλμα έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε βράχο με το κεφάλι. Αμέσως μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Όπως είχε κάνει γνωστό λίγο ώρα μετά το ατύχημα ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Κριστόφ Ζερνινιόν-Λακόμτ, το περιστατικό συνέβη εκτός πίστας τις πρωινές ώρες, ενώ ο Σουμάχερ φορούσε κράνος.

EURONEWSGREEK

Είχε επίσης αναφέρει πως ο πρώην πρωταθλητής, μετά την πτώση του, ηταν σε κατάσταση σοκ, αναστατωμένος, αλλά είχε τις αισθήσεις του. 

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις