Με υπογραφή Vestas το πρώτο αιολικό πάρκο της Ιορδανίας

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013 11:26
UPD:11:26
REUTERS/BRIAN SNYDER

Το αιολικό πάρκο της Ταφίλα, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2015, θα αυξήσει το συνολικό ενεργειακό δυναμικό της Ιορδανίας κατά 3% (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Λίγες ημέρες μετά από την υπογραφή της συμφωνίας χρηματοδότησης του πρώτου αιολικού πάρκου για τροφοδοσία δικτύου στην Ιορδανία, ανακοινώθηκε ότι η Vestas επιλέχθηκε για να προμηθεύσει τις ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 117MW. Η συμφωνία προβλέπει επίσης την εγκατάσταση και τη συντήρηση των ανεμογεννητριών για δέκα χρόνια.

Το αιολικό πάρκο της Ταφίλα, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2015, θα αυξήσει το συνολικό ενεργειακό δυναμικό της Ιορδανίας κατά 3% παράγοντας περίπου 400 γιγαβατώρες το χρόνο και απαλλάσσοντας την ατμόσφαιρα από 235 χιλιάδες τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Το αιολικό πάρκο ισχύος 117MW είναι το πρώτο έργο ανανεώσιμης ενέργειας για τροφοδοσία δικτύου στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας και στην περιοχή και συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός καθώς η Ιορδανία μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη της ανανεώσιμης ενέργειας», δήλωσε ο επικεφαλής της Εταιρείας Αιολικών Έργων της χώρας Σαμίρ Τζούντα. «Ο βασιλιάς Αμπντάλα και η κυβέρνηση σκοπεύουν να παρέχουν κίνητρα στους επενδυτές και τους χρηματοδότες που μπορούν να φέρουν σε πέρας τέτοια ζωτικής σημασίας έργα.»

Το αιολικό πάρκο είναι το πρώτο που υλοποιείται με βάση το νόμο ανανεώσιμης ενέργειας και ενεργειακής αποδοτικότητας της Ιορδανίας, ο οποίος ψηφίστηκε το 2010. Ο ίδιος νόμος προβλέπει ότι το βασίλειο θα καλύπτει το 7% των ενεργειακών αναγκών του από ανανεώσιμες πηγές έως το 2015, ποσοστό που θα αυξηθεί στο 10% έως τα τέλη της δεκαετίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή