Σύσκεψη για την αιθαλομίχλη στο υπουργείο Οικονομικών

Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013 10:00
UPD:15:19
FOSPHOTOS /Angeliki Panagiotou

Σύσκεψη με θέμα το συντονισμό δράσεων για την αιθαλομίχλη στο Υπουργείο Οικονομικών, από τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη

A- A A+

Το οξύ πρόβλημα με την αιθαλομίχλη που καλύπτει Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας λόγω της υπερβολικής καύσης ξύλων συζητείται σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη και του υπουργού ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, στις 11:30 θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου των τριών υπουργών.

Ευνοϊκές οι συνθήκες  για συσσώρευση ρύπων

Η  μαζική στροφή του κόσμου στα τζάκια και τις ξυλόσομπες, λόγω του υψηλού κόστους για την αγορά πετρελαίου, έχει σαν αποτέλεσμα την καθημερινή πρόκληση ολοένα και μεγαλύτερης συγκέντρωσης αιωρούμενων μικροσωματιδίων – προϊόντων της καύσης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το φαινόμενο αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα και αύριο, καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη συσσώρευση ρύπων τις πρωινές ώρες.

Συστάσεις προς τις ευπαθείς ομάδες

Τις ημέρες που παρατηρούνται υψηλά ποσοστά αιθαλομίχλης, συστήνεται σε άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση − δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Σε περίπτωση επιμονής των συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με γιατρό.

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή