Συρία: Προειδοποιεί με αποχή από την «Γενεύη 2» η αντιπολίτευση

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 22:53
UPD:22:56
REUTERS/SAAD ABOBRAHIM

Οι επιδρομές που πραγματοποιεί η συριακή πολεμική αεροπορία στο Χαλέπι, στους τομείς που ελέγχουν οι αντάρτες, έχουν στοιχίσει μέσα σε οκτώ ημέρες την ζωή σε τουλάχιστον 330 ανθρώπους.

A- A A+

Ως προϋπόθεση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί της συριακής πολεμικής αεροπορίας στο Χαλέπι προκειμένου ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης να συμμετάσχει στη διεθνή ειρηνευτική σύνοδο «Γενεύη 2», έθεσε ο γενικός γραμματέας του συνασπισμού, Μπαντρ Τζάμους.

Η διεθνής διάσκεψη προβλέπεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στην Ελβετία.

Ο Τζάρμπα τηλεφώνησε στους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας και Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ και Λοράν Φαμπιούς για να καταγγείλει «τις καθημερινές επιθέσεις που πραγματοποιεί το καθεστώς Άσαντ».

 Οι επιδρομές που πραγματοποιεί η συριακή πολεμική αεροπορία στο Χαλέπι, στους τομείς που ελέγχουν οι αντάρτες, έχουν στοιχίσει μέσα σε οκτώ ημέρες την ζωή σε τουλάχιστον 330 ανθρώπους, ανάμεσά τους και 87 παιδιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επιπλέον, 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση με βαρέλια γεμισμένα με εκρηκτικά TNT εναντίον των περιοχών που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί στις περιοχές Μάρτζα και Σούκαρι, στα νοτιοανατολικά του Χαλεπίου, προσέθεσε η οργάνωση.

Εκπρόσωποι του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στις 22 Ιανουαρίου στη διεθνή σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία σε μια απόπειρα να βρεθεί βιώσιμη πολιτική λύση για τον τερματισμό του εμφυλίου στη Συρία.

EURONEWS

Στο μεταξύ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ανακοίνωσε την Δευτέρα, ότι θα στείλει πριν από τα τέλη του Δεκεμβρίου τις επίσημες προσκλήσεις για την ειρηνευτική σύνοδο για τη Συρία, σημειώνοντας για μία ακόμη φορά ότι ελπίζει να συμμετάσχει σε αυτή το Ιράν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή