Μπάσκετ: Μόνο ο ένας στον τελικό

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 01:08
UPD:09:31
G4PHOTOS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Για δεύτερη φορά από την έναρξη της σεζόν θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεκδικήσουν απόψε στο ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, στο δεύτερο χρονικά νοκ άουτ ημιτελικό της διοργάνωσης (19:30, Δημόσια Τηλεόραση).

Για δεύτερη φορά από την έναρξη της σεζόν θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι. Κι αν στην πρεμιέρα της Α1 το αποτέλεσμα του ντέρμπι στο ΣΕΦ δεν έκρινε απολύτως τίποτα, αυτή την φορά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς ο νικητής του μεγάλου αγώνα θα αποκτήσει σημαντικότατο προβάδισμα για την κατάκτηση του πρώτου εγχώριου τίτλου. Κάτι που δεν συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, όταν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός «έλυναν τις διαφορές τους» στον τελικό.

Οι δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες, σαφώς πιο έτοιμες σε σχέση με το πως παρουσιάστηκαν πριν από περίπου 2.5 μήνες, είναι πανέτοιμες για το παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, αλλά σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν η έδρα ήταν αυτή που «μίλησε».

Το ευχάριστο για τον τεχνικό των «πρασίνων», Αργύρη Πεδουλάκη, ήταν ότι στην χθεσινή τελευταία προπόνηση, η οποία έγινε υπό το βλέμμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και αντιπροσωπείας των οργανωμένων οπαδών, έλαβαν κανονικά μέρος οι Παππάς και Ματσιούλις. Οι δύο παίκτες θα βρίσκονται στη δωδεκάδα και θα πάρουν χρόνο συμμετοχής, ενώ εκτός έμεινε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς που υπέστη θλάση στο ματς με τη Μακάμπι την περασμένη Πέμπτη.

Στον Ολυμπιακό, οι Λο και Πετγουέι, που προέρχονται από τραυματισμούς, ακολούθησαν πιο συντηρητικό πρόγραμμα, αλλά όπως όλα δείχνουν θα είναι σε θέση να βοηθήσουν κανονικά την ομάδα να συνεχίσει το αήττητο σερί που έχει από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της το καλοκαίρι (23 νίκες σε ισάριθμα ματς). Όπως και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, έτσι και στον Ολυμπιακό, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, αδελφοί Αγγελόπουλοι παρακολούθησαν την προπόνηση στην προσπάθειά τους να «ντοπάρουν» ψυχολογικά τους παίκτες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις