Ο Αντ. Κάντας «δείχνει» και δεύτερο πρόσωπο για τα εξοπλιστικά

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 17:49
UPD:17:58
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
A- A A+

Και δεύτερο πρόσωπο το οποίο κατονόμασε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας κατά την μαραθώνια απολογία του (την οποία δεν έχει ολοκληρώσει), φέρεται να είναι έτοιμος να περιγράψει μίζες και λογαριασμούς από εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν υπέργηρο ο οποίος εμφανίζεται ως μεσάζων σε σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Τι έχει πει ο Καντάς μέχρι στιγμής για τις μίζες

Ο Αντώνης Κάντας ο οποίος συνέχισε για 3η μέρα την απολογία του φέρεται μέχρι στιγμής να υποστηρίζει πως έχει πάρει μίζες σχεδόν 16 εκατομμύρια από τουλάχιστον 10 εξοπλιστικά προγράμματα και 8 μεσάζοντες, κατονομάζοντας από ποιους τις πήρε και με ποιον τρόπο.

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, φέρεται ακόμη να έχει κατονομάσει δύο ελβετούς χρηματιστές, ενώ θεωρεί απίθανο  εφόσον πληρωνόταν ο ίδιος , να μην πληρώνονταν όσοι βρίσκονται  σε θέσεις πάνω και κάτω από εκείνον.  Δηλαδή, ο Υπουργός, ο διευθυντής εξοπλισμών καθώς και μέλη επιτροπών που ενέκριναν  τις επίμαχες συμβάσεις .

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για τις αρχές και όσα λέει ο κατηγορούμενος για τους τρόπους διακίνησης της μίζας, που δεν γινόταν μόνο μέσω χρηματοπιστωτικών  ιδρυμάτων , αλλά και με τη «μέθοδο της μαύρης βαλίτσας», ώστε να εξαφανίζονται τα ίχνη.

Σύμφωνα με τις αρχές, σημασία έχουν δύο σημεία: Πρώτον ότι οι μεσάζοντες μπορεί να οδηγήσουν  σε γνωστά επιχειρηματικά ονόματα στον χώρο των εξοπλισμών και δεύτερον πώς η διαδρομή της μίζας, μέσα από τη διεύθυνση εξοπλισμών έφτανε πολύ ψηλά:

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο που ο Αντώνης Κάντας ήταν αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών προγραμμάτων, διευθυντής ήταν ο Γιάννης Σμπώκος και Υπουργός Άμυνας ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο Αντώνης Κάντας συνυπήρξε 4 μήνες και με τον Γιάννο Παπαντωνίου αλλά επιμένει πώς δεν υπογράφηκε καμία σύμβαση.

Η μαραθώνια απολογία του κατηγορουμένου θα συνεχιστεί την Δευτέρα για 4η μέρα.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή