Προφυλακιστέος ο Αντ. Κάντας

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 20:17
UPD:20:53
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο κατηγορούμενος δεν έχει ολοκληρώσει την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και πρόκειται να συνεχίσει και την Πέμπτη (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντ. Κάντας για την υπόθεση του λογαριασμού με τα 13,7 εκατ. δολάρια που εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη και φαίνεται να συνδέεται με την προμήθεια των υποβρυχίων από το ΥΠΕΘΑ.

Ο κατηγορούμενος δεν έχει ολοκληρώσει την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και πρόκειται να συνεχίσει και την Πέμπτη. Ωστόσο για λόγους δικονομικούς, καθώς παρήλθε το πενθήμερο που ορίζει ο νόμος για κράτηση χωρίς γνωμοδότηση ανακριτή, αποφασίστηκε με την σύμφωνο γνώμη του Εισαγγελέα η προφυλάκισή του.

Το πρώην στέλεχος του υπουργείου Άμυνας, την περίοδο 1996-2002, που λογοδοτεί για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ξεκίνησε να απολογείται χθες το μεσημέρι στον κ. Μαλλή, ενώπιον του οποίου παρέμεινε περισσότερες από έξι ώρες και συνέχισε και σήμερα την απολογία του.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τα στοιχεία που ο κ. Κάντας έχει θέσει μέχρι τώρα στην διάθεση του ανακριτή δίνουν νέα τροπή στην έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώην στέλεχος του ΥΠΕΘΑ έκανε λόγο για διακίνηση πολλών εκατομμυρίων «μαύρου» χρήματος, ενώ φέρεται να έχει δώσει στοιχεία για τουλάχιστον οκτώ εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία έγινε «ωφέλιμες πληρωμές» πολλών εκατομμυρίων. Επίσης ο κατηγορούμενος φέρεται να έδωσε στοιχεία με ονοματεπώνυμα για εμπλεκόμενους που είχαν ρόλο μεσαζόντων, πρόσωπα που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστα στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση.

Ο κ. Κάντας, που κατείχε την θέση του στο υπουργείο Άμυνας επί θητειών του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου έδωσε στοιχεία στον κ. Μαλλή για περισσότερες από 10 off shore εταιρείες που ο ίδιος χρησιμοποιούσε για να αποκρύπτονται παράνομα χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος κατονόμασε τον δικηγόρο που τον βοήθησε να προβεί στην σύσταση τους. Φέρεται επίσης να κατονόμασε τουλάχιστον 5 εκπροσώπους εξωχώριων εταιρειών που διαχειρίζονταν μίζες εκατομμυρίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή