Ακτή Ελεφαντοστού - Γαλλία και Ιταλία απομακρύνουν τους υπηκόους τους

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2004 21:08
UPD:21:10
A- A A+

Γάλλοι υπήκοοι συνωστίζονται σήμερα στο αεροδρόμιο της Ακτής του Ελεφαντοστού για να αναχωρήσουν από την χώρα, λόγω της τεταμένης κατάστασης http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/09/977877.htm .

Πάνω από 2.000 Γάλλοι και ξένοι υπήκοοι έχουν μεταφερθεί σε γαλλικές και βάσεις των Ηνωμένων Εθνών στην πόλη Αμπιτζάν.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι συνολικά τέσσερα αεροπλάνα αναμένονται στο Αμπιτζάν, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι γάλλοι υπήκοοι θα αναχωρήσουν.

Ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές της Ακτής του Ελεφαντοστού πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την αποκατάσταση της τάξης στην χώρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής Νκοσαζάμα Ντλαμίνι-Ζούμα δήλωσε ότι τα αφρικανικά στρατεύματα στην Ακτή του Ελεφαντοστού «πρόκειται να ενισχυθούν για να καταστεί δυνατή η σταδιακή μείωση της παρουσίας των γαλλικών στρατευμάτων στη δυτικοαφρικανική χώρα».

Στη Ρώμη το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα αποσταλεί σήμερα ένα στρατιωτικό και ένα επιβατικό αεροπλάνο για την παραλαβή των ιταλών υπηκόων από την Ακτή του Ελεφαντοστού.

Ο νιγηριανός πρόεδρος Ολουσεγκούν Ομπάσαντζο, η χώρα του οποίου ασκεί αυτήν την περίοδο την προεδρία της Αφρικανικής Eνωσης, θα συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών των δυτικοαφρικανικών χωρών για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν την κρίση στην Ακτή του Ελεφαντοστού.

Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή