Συρία: Σύντομα η παράδοση της σορού του γιατρού Αμπάς Χαν στη Βρετανία

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 20:54
UPD:21:02
REUTERS/KHALED AL-HARIRI

«Αμέσως μόλις η νεκροψία ολοκληρωθεί, η σορός θα μεταφερθεί στο Λίβανο από τη ΔΕΕΣ προκειμένου να παραδοθεί στην πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στη Βηρυτό» διευκρίνισε ο Μέκνταντ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η σορός του βρετανού γιατρού Αμπάς Χαν, που πέθανε σε φυλακή της Συρίας, θα μεταφερθεί αύριο «το αργότερο» στην πρεσβεία της Βρετανίας στη Βηρυτό, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ Μέκνταντ σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ικανοποιώντας το αίτημα της οικογένειας, οι συριακές αρχές και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) διεξάγουν μια τελευταία νεκροψία με στόχο την εξακρίβωση των αιτιών του θανάτου του Αμπάς Χαν», ανέφερε ο Μέκνταντ.

«Αμέσως μόλις η νεκροψία ολοκληρωθεί, η σορός θα μεταφερθεί στο Λίβανο από τη ΔΕΕΣ προκειμένου να παραδοθεί στην πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στη Βηρυτό» διευκρίνισε ο Μέκνταντ.

«Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο», προσέθεσε ο ίδιος.

Το συριακό καθεστώς, το οποίο το Λονδίνο κατηγορεί ότι ευθύνεται για τον θάνατο του Βρετανού γιατρού, πέρασε στην αντεπίθεση χθες υποστηρίζοντας σε έκθεση ότι ο κρατούμενος αυτοκτόνησε μέσω απαγχονισμού στο κελί όπου κρατείτο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή