Με τιμές αρχηγού κράτους η Γαλλία αποχαιρέτησε τον Αραφάτ

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2004 18:56
UPD:19:08
A- A A+

Με τιμές αρχηγού κράτους η Γαλλία αποχαιρέτησε τον Γιάσερ Αραφάτ παρουσία του πρωθυπουργού Πιέρ Ραφαρέν που βρισκόταν δίπλα στη σύζυγο του Αραφάτ, Σούχα, η οποία και συνοδεύει τη σορό στο αεροπλάνο με προορισμό το Κάιρο, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής τήρησε το απόγευμα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος.

Ο θάνατος του Αραφάτ πρέπει να προκαλέσει το σύνολο της διεθνούς κοινότητας ώστε να ξεκινήσει η ειρηνευτική διαδικασία για τη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Οι Ισραηλινοί «γνωρίζουν πολύ καλά ότι ποτέ δεν θα υπάρξει ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή τους χωρίς την ύπαρξη ενός παλαιστινιακού κράτους», πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.

Τέλος ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα παλαιστίνιο ηγέτη τονίζοντας ότι «πέτυχε να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του παλαιστινιακού λαού».

Συλλυπητήρια εξέφρασαν ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, οι πρώην προέδροι των ΗΠΑ Κλίντον και Κάρτερ, της Νότιας Αφρικής Μαντέλα, και πλήθος άλλων ξένων ηγετών.

Στην Ελλάδα σύσσωμη η πολιτική ηγεσία εξέφρασε τη θλίψη της. Στην κηδεία του Αραφάτ θα παραστούν ο υπουργός Εξωτερικών, Π. Μολυβιάτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, ενώ το ΚΚΕ θα εκπροσωπήσει ο κ. Παφίλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή