Ο Ολυμπιακός κατέθεσε έφεση στην UEFA

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 17:06
UPD:17:10
ICON Press/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε έφεση στην αρμόδια επιτροπή της UEFA κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία υποχρεώνεται να κρατήσει κλειστό μέρος της θύρας 7 του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» στον επόμενο ευρωπαϊκό αγώνα του, δηλαδή το ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η τιμωρία επιβλήθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά μερίδας των οπαδών του στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ, όμως στους «ερυθρόλευκους» επικρατεί αισιοδοξία ότι η ποινή θα μετατραπεί σε πρόστιμο, καθώς χαρακτηρίζουν «τραβηγμένη» την πρωτόδικη απόφαση.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ» ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαππάς, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η όλη υπόθεση αφορά ένα πανό με νεκροκεφαλή που αναρτήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο της κερκίδας, και το οποίο ερμηνεύτηκε ως ρατσιστικού περιεχομένου από τον παρατηρητή της UEFA.

Όπως είπε, η ΠΑΕ αντέδρασε άμεσα και το επίμαχο πανό κατέβηκε μετά από 4-5 λεπτά, ενώ διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι υπήρξαν και ρατσιστικού περιεχομένου συνθήματα στη διάρκεια της αναμέτρησης με τους πρωταθλητές Βελγίου. Να σημειωθεί ότι η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, στην οποία επιβλήθηκε αντίστοιχη τιμωρία για ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών της στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αούστρια Βιένης, αποδέχεται την τιμωρία της και δεν προτίθεται να καταθέσει έφεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις