Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Αναστασιάδη - Μπαν Κι Μουν στις 15:00

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 12:48
UPD:13:10
EPA/JUSTIN LANE/ JULIEN WARNAND

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν (αριστερά) και ο  πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

A- A A+

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ θα έχει στις 15:00 ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με αντικείμενο το Κυπριακό. 

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του κ. Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κομμάτων, παρουσία και του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής κοινότητας Ανδρέα Μαυρογιάννη. 

Ερωτηθείς εάν η επικοινωνία του προέδρου με τον γ.γ. του ΟΗΕ θα επικεντρωθεί στην κοινή διακήρυξη -για την οποία δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να προκαθορίσει τη συνομιλία. 

Κληθείς να απαντήσει εάν η στάση του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ θα αποτελέσει ένα από τα θέματα συζήτησης ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Όπως είπε, «δεν είναι στις προθέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, αυτήν τη στιγμή, να θέσει οποιοδήποτε άλλο θέμα πέραν των διαβουλεύσεων που έχουν σχέση άμεσα με το Κυπριακό». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και την αναφορά τού κ. Ντάουνερ για ύπαρξη σημαντικής προόδου στο θέμα της κοινής διακήρυξης. «Το θέμα της σημαντικής προόδου», ανέφερε, «έχει λεχθεί κατ' επανάληψη. Έχω πει, πολλές φορές, ότι υπάρχει μία σημαντική διαβούλευση. Να αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα. Είναι γνωστές οι δηλώσεις μου ότι στο Κυπριακό μπορεί να βρισκόμαστε πολύ κοντά και ταυτόχρονα και πολύ μακριά». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή