Υπερασπίζεται τη συμφωνία με τη Ρωσία ο ουκρανός πρωθυπουργός

«Θα φέρει ισορροπία στην ουκρανική οικονομία»
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 12:17
UPD:12:23
REUTERS/GLEB GARANICH

Ο κ. Αζάροφ δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ότι το πακέτο βοήθειας θα προστατέψει σε μεγάλο βαθμό την ισορροπία της ουκρανικής οικονομίας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Ιστορική» χαρακτήρισε τη συμφωνία της Ουκρανίας με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο και την οικονομική βοήθεια, η οποία επετεύχθη την Τρίτη, ο ουκρανός πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν συμφώνησε σε αγορά ουκρανικών ομολόγων 11 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και σε προσωρινή μείωση κατά 1/3 της τιμής πώλησης του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουκρανία.

Ο κ. Αζάροφ δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ότι το πακέτο βοήθειας θα προστατέψει σε μεγάλο βαθμό την ισορροπία της ουκρανικής οικονομίας.

Η αντιπολίτευση, ωστόσο, ζητεί να μάθει τι προσφέρθηκε στη Ρωσία ως αντάλλαγμα.

Η στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης της Ουκρανίας σε ό,τι αφορά τη συμφωνία εμπορικής σύνδεσης της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα τέλη Νοεμβρίου, έχει οδηγήσει σε μαζικές κινητοποιήσεις φιλοευρωπαίων διαδηλωτών, οι οποίες συνεχίζονται έκτοτε.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε ασκήσει, νωρίτερα την Τετάρτη, κριτική στη Δύση για άσκηση «ανοικτών πιέσεων» στην Ουκρανία ώστε η τελευταία να επιλέξει την ενίσχυση των δεσμών της με την Ε.Ε., ενώ πρόσθεσε ότι η συμφωνία Κιέβου – Μόσχας είναι «αμοιβαία επωφελής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή