Φ. Γεννηματά: Τα ΕΑΣ δεν κλείνουν

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 19:49
UPD:19:55
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Σύμφωνα με τη Φ. Γεννηματά (φωτ. αρχείου), με τη συμφωνία καλύπτονται οι ανάγκες της εθνικής άμυνας και η ασφάλεια του εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

A- A A+

Τα ΕΑΣ δεν κλείνουν, δεν μπαίνουν σε εκκαθάριση, δεν προχωρούν σε απολύσεις και εξασφαλίζεται ο εξαγωγικός τους χαρακτήρας, δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στη συμφωνία για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

«Όπως είχαμε δεσμευθεί, προχωράμε σε αναδιάρθρωση με την εταιρεία σε λειτουργία, χωρίς να πληρώνει πλέον ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης ούτε ένα ευρώ. Με προστασία πολλών θέσεων εργασίας και εθελούσια έξοδο για όσους αποχωρήσουν» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Σύμφωνα με την αναπληρωτή υπουργό, με τη συμφωνία καλύπτονται οι ανάγκες της εθνικής άμυνας και η ασφάλεια του εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, «είναι στο χέρι μας, τον Δεκέμβριο του 2014 η εταιρεία να αποδείξει ότι είναι βιώσιμη και έχει σοβαρές προοπτικές. Αρκεί να μη χάσουμε ούτε μία ημέρα».

Υπενθυμίζεται ότι η τελική συμφωνία με την τρόικα για τα ΕΑΣ προβλέπει αναδιάρθρωση που επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας τους με τρία εργοστάσια ως το τέλος του 2014 και τη δυνατότητα εξαγωγών.

Το σχέδιο που συμφωνήθηκε προβλέπει τη διάσπαση της εταιρείας, έως το Μάιο, σε πολιτικό και σε στρατιωτικό σκέλος.

Το πολιτικό θα οδηγηθεί σε άμεση εκκαθάριση, ενώ το στρατιωτικό θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης (από περίπου 800 υπάλληλοι θα παραμείνουν οι 500), το κλείσιμο ενός εργοστασίου και η μετεγκατάσταση ενός δεύτερου χωρίς απολύσεις. Αν ως το τέλος Δεκεμβρίου 2014 κριθεί ότι η εταιρεία δεν είναι βιώσιμη, τότε θα ακολουθήσει τη λύση ΕΛΒΟ, δηλαδή εκκαθάριση εν λειτουργία

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή