Χαμόγελα στο Μαξίμου μετά το «πράσινο» για ΕΑΣ - δόση

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 16:01
UPD:16:03
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Το «πράσινο» για ΕΑΣ - δόση από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμώνων του Eurogroup προκάλεσε χαμόγελα στο Μαξίμου μετά το αρνητικό κλίμα των τελευταίων ημερών.

A- A A+

Την ανάσα που αναζητούσε λόγο του αρνητικού κλίματος των τελευταίων ημερών φαίνεται να παίρνει η κυβέρνηση μετά τη θετική απόφαση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμώνων του Eurogroup (EWG) για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, απόφαση την οποία θα επιβεβαιώσει το βράδυ το Eurogroup.

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται από τον Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM) το ξεμπλοκάρισμα της υποδόσης του 1 δισ.

Η εξέλιξη προκάλεσε χαμόγελα στο Μαξίμου μετά το αρνητικό κλίμα των τελευταίων ημερών, αφενός διότι μπαίνει ένα οριστικό τέλος με τα προαπαιτούμενα, μια υπόθεση που ταλάνισε επί μακρόν την κυβέρνηση και αφετέρου διότι, σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού, θα δώσει άλλο αέρα στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εν όψει και της αυριανής συζήτησης στη Βουλή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, της κατάθεσης την Παρασκευή του σχεδίου νόμου για τους πλειστηριασμούς και της ψηφοφορίας το Σάββατο στη Βουλή για το Φόρο Ακινήτων.

Σύμφωνα με στέλεχος της κυβέρνησης, μετά τις απαραίτητες ανάσες την περίοδο των Χριστουγέννων, η ελληνική πλευρά θα μπει στην ουσία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές τόσο για το επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων και τη δόση των 4,8 δισ. όσο κυρίως για το μείζον θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή