Μεγάλη επιχείρηση για απομάκρυνση αθίγγανων και παράνομων μεταναστών από τον ΧΥΤΑ Φυλής

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 15:48
UPD:15:53
ΑΠΕ ΜΠΕ/Kostas Kominis

Σύμφωνα με τις αναφορές της αρμόδιας υπηρεσίας, στον ΧΥΤΑ εισήλθαν μαζικά, από πολύ νωρίς περί τα 100 άτομα, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες της υγειονομικής ταφής, αφού υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Το μεσημέρι ξανάνοιξε ο ΧΥΤΑ Φυλής, μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία του, που είχε διακοπεί προσωρινά, εξαιτίας της εισόδου πλήθους αθιγγάνων και παράνομων μεταναστών στο ημερήσιο μέτωπο των απορριμμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αναφορές της αρμόδιας υπηρεσίας, στον ΧΥΤΑ εισήλθαν μαζικά, από πολύ νωρίς περί τα 100 άτομα, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες της υγειονομικής ταφής, αφού υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής και στο σημείο έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Από τη 13:30 ο ΧΥΤΑ ξανάνοιξε τις πύλες του για τους εξυπηρετούμενους δήμους.

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ.

Ταυτόχρονα όμως ζήτησε να ενισχυθεί η προληπτική παρουσία της αστυνομίας, ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα με την αποκομιδή και τελική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική την περίοδο των Χριστουγέννων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή