Υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας στα απόβλητα που θα ρίχνονταν στον ΧΥΤΑ Φυλής

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 16:43
UPD:17:04
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΑΪΤΑΣ Π

Μετά από την εντολή της Εισαγγελίας Περιβάλλοντος τα απόβλητα οδηγήθηκαν στην ειδική Μονάδα Αποτέφρωσης Επικινδύνων Ιατρικών Αποβλήτων για τη διαχείρισή τους (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας εντοπίστηκαν σε μέρος των νοσοκομειακών αποβλήτων που επιχειρήθηκε να απορριφθούν το πρωί στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Μετά από την εντολή της Εισαγγελίας Περιβάλλοντος τα απόβλητα μεταφέρθηκαν στην ειδική Μονάδα Αποτέφρωσης Επικινδύνων Ιατρικών Αποβλήτων για τη διαχείρισή τους.

Ωστόσο, κατά την τοποθέτησή τους στη μονάδα καταγράφηκαν εκπομπές ραδιενεργής ακτινοβολίας σε επίπεδα πολύ υψηλότερα του φυσιολογικού.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι επιστήμονες του νοσοκομείου από το οποίο προέρχονται, προκειμένου να προσέλθουν άμεσα στον χώρο, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (Δημόκριτος).

Ο πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας, ενημερώνοντάς τον για το θέμα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ, υπήρξε συμφωνία όσον αφορά στην ανάγκη άμεσων ενεργειών, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί δημοτικό απορριμματοφόρο και ιδιωτικό όχημα μεταφοράς επιχείρησαν να απορρίψουν περίπου οκτώ τόννους νοσοκομειακών απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ, ωστόσο η απόπειρα απετράπη από υπαλλήλους του ΕΔΣΝΑ. Τα οχήματα κατασχέθηκαν και οι οδηγοί συνελήφθησαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή