Βουλή: Ένταση για τους πλειστηριασμούς

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 12:30
UPD:14:32
FOSPHOTOS /ALEXANDROS KATSIS

Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης (φωτ. Αρχείου) αντέδρασε στην δήλωση του Κ. Χατζηδάκη ότι η συζήτηση για την προστασία των δανειοληπτών θα γίνει σύντομα, φωνάζοντας ότι «την Παρασκευή κλείνει η Βουλή. Δεν θα κάνετε πραξικόπημα».

A- A A+

Ένταση για τους πλειστηριασμούς και αποχώρηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη υπήρξε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συζητούσε σε δεύτερη ανάγνωση το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Ο υπουργός Ανάπτυξης παρευρέθη στην Επιτροπή προκειμένου να υποστηρίξει μία ρύθμιση για τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ που έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Ν. Μαριάς (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και Ασ. Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ) ρώτησαν τον Κ. Χατζηδάκη τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς ακινήτων. Ο υπουργός απάντησε πως «για την προστασία των δανειοληπτών, όπως σας έχω πει, θα γίνει συζήτηση πολύ σύντομα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης αντέδρασε φωνάζοντας ότι «την Παρασκευή κλείνει η Βουλή. Δεν θα κάνετε πραξικόπημα», ενώ και η Ασ. Ξηροτύηρη και ο Ν. Μαριάς ζήτησαν να δοθεί μία απάντηση. Όμως ο υπουργός αποχώρησε.

Λίγη ώρα αργότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως η ρύθμιση που θα απαντά στο ζήτημα των πλειστηριασμών θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή.

Πάντως, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μόνο υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρξει έγκριση από το αποψινό Eurogroup, εκτιμάται ότι μπορεί να κατατεθεί τροπολογία για το θέμα την Παρασκευή.  

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τη ότι σχεδιάζει να παρακάμψει τη Βουλή: «τη στιγμή που ακόμη και ο γνωστός τοποτηρητής του μνημονίου Γ. Προβόπουλος τάσσεται κατά της επιβολής επιπλέον φόρων, η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, πιστή στις εντολές των δανειστών, συνεχίζει ακάθεκτη το φορολογικό ρεσάλτο κατά των ακινήτων και σχεδιάζει να παρακάμψει, για ακόμη μια φορά, τη Βουλή, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών». 

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή