Ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος στη Σλοβενία

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013 18:54
UPD:18:59
REUTERS/SRDJAN ZIVULOVIC
A- A A+

Νέο πολιτικό κόμμα δημιουργήθηκε στη Σλοβενία από τη συνένωση τριών κινημάτων αντίδρασης, που πρωτοστάτησαν στις μαζικές διαμαρτυρίες κατά των πολιτικών και οικονομικών ελίτ της χώρας πριν από ένα χρόνο και προκάλεσαν την πτώση της κυβέρνησης του Γιάνεζ Γιάνσα.

Το νέο κόμμα «Αλληλεγγύη - Για μία Δίκαιη Κοινωνία» με επικεφαλής τριμελές προεδρείο επιδιώκει να επαναφέρει στους πολίτες τη δύναμη της λήψης αποφάσεων, όπως τόνισαν εκπρόσωποί του.

Τα 211 ιδρυτικά μέλη του κόμματος, στο σημερινό ιδρυτικό συνέδριο στη Λιουμπλιάνα, εξέλεξαν τον Ούρος Λουμπέι από την «Πανσλοβενική Εξέγερση Πολιτών», τον Νταμιάν Μάντελτς από την «Επιτροπή για τη Δικαιοσύνη και την Αλληλεγγύη στην Κοινωνία» και την Μαρίνα Τάβτσαρ Κράνιτς, καθηγήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μάριμπορ στο τριμελές προεδρείο.

Το κόμμα έχει δύο κύριους στόχους, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Υγείας της Σλοβενίας, Ντούσαν Κέμπερ, που συντόνισε τη σύνταξη των κειμένων. Θα λειτουργήσει ενάντια στην αυταρχική διακυβέρνηση και θα προσπαθήσει να οικοδομήσει αλληλεγγύη ως εναλλακτική λύση στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία που εκπροσωπούν τα ήδη υπάρχοντα κόμματα.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή