Ομαδική έκφραση προσωπικής τέχνης

Στην γκαλερί Ελένη Κορωναίου
Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013 11:30

Lina Bertucci, «Maurizio Cattelan».

A- A A+

Συνθέτοντας ένα μωσαϊκό από διαφορετικά είδη τέχνης, η γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει μία ομαδική έκθεση με έργα συνεργατών της, η οποία εγκαινιάζεται σήμερα, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Οκτώ έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ζωγραφικά έργα, κολάζ, σχέδια και φωτογραφίες, δίνοντας το προσωπικό τους στίγμα σε ένα πλούσιο μενού τέχνης, με ποικίλα εκφραστικά συστατικά.

Lina Bertucci - «Artist’s portraits»

Lina Bertucci, «Jeff Koons».

Θέτοντας στο επίκεντρο τον αναδυόμενο καλλιτέχνη, για να αποκαλύψει τη μοναδική ψυχολογία του, η Lina Bertucci παρουσιάζει μια επιλογή πορτραίτων από την φωτογραφική σειρά «Artist’s Portraits», η οποία ξεκίνησε το 1988 και περιλαμβάνει πορτραίτα  ανερχόμενων καλλιτεχνών, πολλοί από του οποίους έκαναν σημαντική καριέρα, όπως οι Jeff Koons, Maurizio Cattelan, John Currin και Elizabeth Peyton.
Χριστίνα Δημητριάδη - «End and»

Lina Bertucci, «Haim Steinbach».

Η φωτογράφος Χριστίνα Δημητριάδη παρουσιάζει μέρος της σειράς φωτογραφιών με τίτλο «End And», που δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2011, όταν σκηνοθέτησε τη Στεφανία Γουλιώτη, σε μία περφόμανς, όπου η ηθοποιός, απομονωμένη σε ένα δωμάτιο, ερχόταν αντιμέτωπη με την έννοια του χωρισμού.

Ειρήνη Ευσταθίου - «Against oblivion»

Έργο της Ειρήνης Ευσταθίου.

Εξετάζοντας την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, η Ειρήνη Ευσταθίου παρουσιάζει το ζωγραφικό έργο «Against oblivion», το οποίο αποτελείται από 4 πάνελ και είναι συνέχεια της έρευνάς της γύρω από τη συλλογική μνήμη και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ιστορία μέσα από τις εικόνες και τον Τύπο.

Tom Ellis

Έργο του Tom Ellis.

Ο βρετανός καλλιτέχνης Tom Ellis παρουσιάζει ζωγραφικά έργα, που βασίζονται σε έργα γνωστών ζωγράφων, στα οποία παρεμβαίνει με διάφορους τρόπους, αλλοιώνοντάς τα.

Κολάζ του Helmut Middendorf.

Helmut Middendorf

Με θεματολογία που περιστρέφεται γύρω από τη μόδα, την τέχνη, τις διασημότητες, τους rockstars και την ποπ κουλτούρα, ο Helmut Middendorf συνθέτει κολάζ, χρησιμοποιώντας χαρτόνι, φωτογραφίες, αποκόμματα από περιοδικά και εφημερίδες, κόμικς, φθηνές εικονογραφήσεις, ευτελή υλικά και εικόνες από το διαδίκτυο, συνδυασμένα με ζωγραφισμένα μέρη.

Ευτύχης Πατσουράκης - «Skeleton»

Στη σειρά «Skeleton», ο Ευτύχης Πατσουράκης παρουσιάζει έργα από το φωτογραφικό χαρτί που απομένει, όταν αφαιρούνται φωτογραφίες ταυτότητας, δημιουργώντας «κάδρα χωρίς πρόσωπο», που έχουν γίνει από τα ατομικά ελάχιστα ίχνη εκατοντάδων ανθρώπων.

Έργα του Ευτύχη Πατσουράκη.

Λίλα Πολενάκη

Έργο της Λίλας Πολενάκη.

Έχοντας εκλεπτύνει τεχνικά το κολάζ, η Λίλα Πολενάκη παρουσιάζει μια σειρά μικρών ζωγραφικών κολάζ πάνω σε καμβά, δημιουργώντας - μέσα από μια μεγάλη γκάμα υλικών -  ένα ιδιωματικό εικονικό λεξιλόγιο, που προσπαθεί να περιγράψει το σώμα, τη μνήμη και τα πάθη της γυναικείας υποκειμενικότητας.

Les Rogers

Έργα του Les Rogers.

Η λεπτή γραμμή μεταξύ της ακρίβειας και του χάους, της δύναμης και της κατάρρευσης, της καταστροφής και της δημιουργίας, παρουσιάζεται ως μία σύνθεση μελετημένη, αλλά και αναπτυσσόμενη, στα σχέδια του Les Rogers, που αποτελούνται από διάφορες εικόνες, στοιβαγμένες τη μία πάνω στην άλλη.

Πληροφορίες

Χριστίνα Δημητριάδη, «End and».

Γκαλερί Ελένη Κορωναίου: Δημοφώντος 30 - Αθήνα, τηλ.: 210 3411748, 210 9244271. Διάρκεια έκθεσης: 14 Δεκεμβρίου 2013 - 1 Φεβρουαρίου 2014.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς