Άστον: Να υπογράψει τη σύνδεση με την Ε.Ε. θέλει πλέον ο Γιανουκόβιτς

«Δεν επιβάλλουμε σε κανέναν τίποτε», δηλώνει ο Πούτιν
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 13:17
UPD:13:59
REUTERS/HANDOUT

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς χαιρετά την επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Κάθριν Άστον κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Κίεβο. Η Κάθριν Άστον τόνισε ότι ο κ. Γιανουκόβιτς τη διαβεβαίωσε, κατά τη συνάντησή τους, ότι επιθυμεί να υπογράψει τη συμφωνία. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, πότε τοποθετεί ο ουκρανός πρόεδρος μια ενδεχόμενη υπογραφή.

A- A A+

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς έχει σκοπό να υπογράψει τελικώς τη συμφωνία εμπορικής σύνδεσης της χώρας του με την Ε.Ε., ανέφερε στους δημοσιογράφους η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Κάθριν Άστον.

Οι δηλώσεις έγιναν μπροστά σε φιλοευρωπαίους διαδηλωτές οι οποίοι συνεχίζουν να παραμένουν στο κέντρο του Κιέβου, «παραλύοντας» την ουκρανική πρωτεύουσα, λόγω της υπαναχώρησης του ουκρανού προέδρου, στα τέλη Νοεμβρίου, από την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας.

Η απόφαση για τη μη υπογραφή θεωρήθηκε ευρέως ως αποτέλεσμα πιέσεων της Ρωσίας.

EURONEWS

Η βαρόνη Άστον τόνισε ότι ο κ. Γιανουκόβιτς τη διαβεβαίωσε, κατά τη συνάντησή τους, ότι επιθυμεί να υπογράψει τη συμφωνία.

Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, πότε τοποθετεί ο ουκρανός πρόεδρος μια ενδεχόμενη υπογραφή.

EURONEWS

Συμπλήρωσε επίσης ότι οι ανησυχίες του κ. Γιανουκόβιτς αφορούν βραχυπρόθεσμης προοπτικής οικονομικά ζητήματα της Ουκρανίας.

EURONEWS

Η κ. Άστον επέμεινε κατά τη συνάντησή της μαζί του στην απελευθέρωση όλων όσων κρατούνται για συμμετοχή στις διαμαρτυρίες, λαμβάνοντάς μάλιστα σχετική διαβεβαίωση από τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Πούτιν: Δεν επιβάλλουμε σε κανέναν τίποτε

Στο ετήσιο μήνυμά του στο ρωσικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν τόνισε ότι ελπίζει να βρεθεί λύση στην πολιτική κρίση της Ουκρανίας και επέμεινε ότι η τελωνειακή ένωση με τη Ρωσία δεν πρόκειται να επιβληθεί στην πρώην σοβιετική χώρα χωρίς τη θέλησή της.

«Δεν επιβάλλουμε σε κανέναν τίποτε, αλλά εάν οι ουκρανοί φίλοι μας επιθυμούν συνεργασία είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού σε επίπεδο ειδικών για το θέμα», σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή