Απορρίπτει τον διάλογο με τον Γιανουκόβιτς η ουκρανική αντιπολίτευση

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 21:12
UPD:22:22
EPA/SERGEY DOLZHENKO

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς (φωτογραφία αρχείου). Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης ζητούν την παραίτηση του Γιανουκόβιτς και της κυβέρνησής του.

A- A A+

Δεν πρόκειται να ξεκινήσουν διάλογο με τον ουκρανό πρόεδρο, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, στα οποία περιλαμβάνεται η παραίτησή του, δήλωσαν ηγέτες των διαδηλωτών.

Ο Όλεχ Τιάχνιμποκ χαρακτήρισε την πρόσκληση του ουκρανού προέδρου σε διάλογο την Τετάρτη «φάρσα και κωμωδία». Μαζί με τον Αρσένι Γιατσενγιούκ δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν διάλογο με τον πρόεδρο για τον τερματισμό της κρίσης αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Οι ηγέτες των της ουκρανικής αντιπολίτευσης ζητούν την παραίτηση του Γιανουκόβιτς και της κυβέρνησής του, την απελευθέρωση κρατουμένων που χαρακτηρίζουν «πολιτικούς» και την τιμωρία αστυνομικών που είναι ύποπτοι για χρήση υπερβολικής βίας εναντίον διαδηλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ουκρανός πρόεδρος δεσμεύτηκε την Τετάρτη να μην χρησιμοποιήσει βία κατά των ειρηνικών διαδηλωτών και κάλεσε την αντιπολίτευση σε διάλογο μετά τις συγκρούσεις της Τρίτης, στις οποίες τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι.

EURONEWS

Ωστόσο, ο Βιτάλι Κλίτσκο, εκ των ηγετών της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης, είχε επισημάνει νωρίτερα ότι ο ουκρανός πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται για συμβιβασμό.

«Με όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης, ο Γιανουκόβιτς έκλεισε τον δρόμο προς οποιονδήποτε συμβιβασμό», δήλωσε ο κ. Κλίτσκο σε συνέντευξη Τύπου.

«Είχαμε σχεδιάσει να συνομιλήσουμε με τον Γιανουκόβιτς. Καταλαβαίνουμε ότι ο Γιανουκόβιτς δεν επιθυμεί να μιλήσει με τον λαό και κατανοεί μόνο τη βία, την οποία χρησιμοποιεί εναντίον των διαδηλωτών», πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή