Να μην παρίσταται ο ΟΤΕ και το Δημόσιο ως πολιτική αγωγή ζητεί ο Τ. Μαντέλης

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 13:00
UPD:13:11
EUROKINISSI/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που έχει συνταχθεί σε βάρος του πρώην υπουργού, ο Τ. Μαντέλης νομιμοποίησε παράνομα χρήματα που έλαβε από τη γερμανική εταιρεία, χρήματα τα οποία αποτελούσαν «δώρο» για την υπογραφή, το 1997, της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ένσταση μη νόμιμης παράστασης πολιτικής αγωγής από τον ΟΤΕ και το Ελληνικό Δημόσιο υπέβαλε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης που κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την «χορηγία» των 450.000 μάρκων από την εταιρεία Siemens, την οποία φέρεται να πήρε για την υπογραφή της σύμβασης του 1997 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Την ένσταση υπέβαλε ο πρώην υπουργός αλλά και οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί του που κάθονται στο εδώλιο μαζί του.

Το ελληνικό Δημόσιο ζητεί αποζημίωση 500 εκατ. ευρώ από τον πρώην υπουργό και καθέναν από τους τέσσερις συγκατηγορουμένους του που φέρεται να τον συνέδραμαν στη νομιμοποίηση της μίζας, ενώ ο ΟΤΕ διεκδικεί συμβολικό ποσό 10 ευρώ με επιφύλαξη διεκδίκησης μεγαλύτερου ποσού στα αστικά δικαστήρια.

Οι συνήγοροι του κατηγορημένου υποστήριξαν πως ο ΟΤΕ δεν δικαιούται να παρίσταται γιατί δεν πλήρωσε το ποσό της μίζας αλλά αυτό το κατέβαλε η γερμανική Siemens,  ενώ για το Δημόσιο υποστήριξαν ότι πρέπει να απορριφθεί η παράσταση πολιτικής αγωγής του γιατί οι κατηγορούμενοι δεν είναι υπάλληλοί του.

Ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος πρότεινε να απορριφθούν οι ενστάσεις των κατηγορημένων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που έχει συνταχθεί σε βάρος του πρώην υπουργού, ο Τάσος Μαντέλης νομιμοποίησε παράνομα χρήματα που έλαβε από τη γερμανική εταιρεία, χρήματα τα οποία αποτελούσαν «δώρο» για την υπογραφή, το 1997, της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του.

Στο εδώλιο μαζί με τον κ. Μαντέλη -ο οποίος από την αρχή υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο ποσό ήταν προεκλογική χορηγία και όχι αντάλλαγμα- κάθονται ο επιχειρηματίας Γεώργιος Τσουγκράνης, η εφοριακή υπάλληλος Αντωνία Μάρκου, το πρώην στέλεχος της Siemens, Ηλίας Γεωργίου και ο συνεργάτης του Τάσου Μαντέλη, Αριστείδης Μαντάς.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή