Διεκόπη η δίκη του Τ. Μαντέλη

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 10:41
UPD:11:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

O πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης προσέρχεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

A- A A+

Διεκόπη για τις 12 Δεκεμβρίου η δίκη του Τάσου Μαντέλη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων λόγω κωλύματος των συνηγόρων του. 

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών κάθεται στο εδώλιο για την υπόθεση του ποσού των 450 χιλιάδων μάρκων που έλαβε σε δύο δόσεις το 1998 και το 2000 -σύμφωνα με την κατηγορία- από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens ως αντάλλαγμα για την υπογραφή της σύμβασης 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ το 1997.

Ο κ. Μαντέλης αρνείται την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων και υποστηρίζει ότι τα επίμαχα χρήματα ήταν προεκλογική χορηγία και όχι ανταλλάγματα ή δώρα σχετιζόμενα με την επίμαχη σύμβαση.

Kατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι ο επιχειρηματίας Γιώργος Τσουγκράνης, η εφοριακή υπάλληλος Αντωνία Μάρκου, το πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens Ηλίας Γεωργίου και ο συνεργάτης του Αριστείδης Μαντάς.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (αριθμ. 1828/2013), το ποσό των 450.000 γερμανικών μάρκων είχε εμβαστεί σε δόσεις σε λογαριασμό στη Γενεύη τον οποίο είχε ανοίξει, χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS, ο Γιώργος Τσουγκράνης.

Μέρος των χρημάτων διακινήθηκε μέσω λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα της κ. Μάρκου, η οποία ωστόσο υποστηρίζει ότι τον εν λόγω λογαριασμό ουσιαστικά χρησιμοποιούσε ο συγκατηγορούμενός της Ηλίας Γεωργίου.

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή