Ταϊλάνδη: Άρνηση συνάντησης με την ηγεσία της αντιπολίτευσης από το στρατό

Άγνωστο αν θα υπάρξει στο μέλλον
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 12:17
UPD:12:55
REUTERS/DAMIR SAGOLJ

Ο Σουθέπ Θαουγκσουμπάν ηγείται της προσπάθειας ανατροπής της κυβέρνησης της Γίνγκλακ Σιναουάτρα και είχε ζητήσει από τις ένοπλες δυνάμεις να λάβουν θέση επί του ζητήματος.

A- A A+

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ταϊλάνδης δεν θα συναντήσει τον ηγέτη του αντιπολιτευτικού κινήματος διαμαρτυρίας Σουθέπ Θαουγκσουμπάν, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός τους.

Ο Πρεϊούθ Τσαν Ότσα, αρχηγός του στρατού της ασιατικής χώρας, τόνισε στον κ. Σούθεπ την Τετάρτη ότι είχε μεταφέρει το αίτημά του στον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ταϊλάνδης, στρατηγό Θανασάκ Πατιμαπρακόρν.

«Ο αρχηγός των ενόπλων υπηρεσιών της χώρας δεν θα συναντηθεί με τον κ. Σουθέπ εντός της ημέρας», ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων Ουερατσόν Σουκοντχαπατίπακ στο πρακτορείο Reuters, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ηγέτης του κινήματος διαμαρτυρίας δε θα γίνει δεκτός ούτε από τους αρχηγούς του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας.

Ο κ. Σούθεπ ηγείται της προσπάθειας ανατροπής της κυβέρνησης της Γίνγκλακ Σιναουάτρα και είχε ζητήσει από τις ένοπλες δυνάμεις να λάβουν θέση επί του ζητήματος.

Μέχρι σήμερα οι τελευταίες έχουν προσφερθεί μεν να μεσολαβήσουν, ωστόσο δηλώνουν ότι επιθυμούν να παραμείνουν ουδέτερες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή