Σύλληψη αστυνομικού και σωφρονιστικού υπαλλήλου για συμμετοχή σε κύκλωμα ναρκωτικών

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 18:40
UPD:18:42
KAL

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος είχαν τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων (ghost phones), ενώ στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κώδικες (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου και στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας εξαρθρώθηκε την Τρίτη.

Στο κύκλωμα, το οποίο διακινούσε και κινητά τηλέφωνα στο εσωτερικό της φυλακής, συμμετείχαν τέσσερις Έλληνες και δύο Αλβανοί. Από αυτούς συνελήφθησαν χθες οι τρεις, στους οποίους περιλαμβάνονται ένας 39χρονος υπαρχιφύλακας και ένας 33χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, που υπηρετεί στις φυλακές. Αναζητείται ένας 34χρονος, ενώ οι δύο Αλβανοί είναι έγκλειστοι στις φυλακές.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος είχαν τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων (ghost phones), ενώ στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κώδικες.

Στο αυτοκίνητο και το σπίτι του υπαρχιφύλακα βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, ένα μαχαίρι και άλλα αντικείμενα. Στο αυτοκίνητο και την κατοχή του 42χρονου βρέθηκαν δύο μαχαίρια, ένα δίκαννο, καραμπίνα, 13 φυσίγγια των 9mm, ένα φυσίγγιο των 7,65mm, σπρέι πιπεριού και ένα ζευγάρι χειροπέδες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ο οποίος τους άσκησε σχετική δίωξη και τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση. 

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ο υπαρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή