Νέα απόφαση για απεργία στο ΕΚΠΑ σε μια επεισοδιακή συνέλευση

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 17:01
UPD:19:52
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Γιατροί του ΕΟΠΥΥ και νοσηλευτικό προσωπικό, μετά το τέλος της διαδήλωσης τους, παρευρίσκονται στη γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία τους.

A- A A+

Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως την Παρασκευή αποφασίστηκε εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων στη Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Μία από τις παρατάξεις του ΔΣ του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων κατήγγειλε ότι στην ψηφοφορία συμμετείχαν «γιατροί του ΕΟΠΥΥ και φοιτητές» και διαβεβαίωνε ότι πρόθεση πολλών υπαλλήλων είναι να δώσουν κανονικά το «παρών» στην εργασία τους.

Η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προεδρείου, καλώντας τα μέλη του συλλόγου να τοποθετηθούν επί του θέματος σε μυστική ψηφοφορία, που ορίστηκε για αύριο Πέμπτη. Εάν η πρόταση μομφής υπερψηφιστεί από ικανό αριθμό υπαλλήλων, είναι πιθανόν να οδηγήσει σε έκτακτες εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ έως και την Παρασκευή.

Στην επεισοδιακή συνέλευση αποφασίστηκε επίσης να ζητηθούν τεχνικές διευκρινίσεις επί των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας, καθώς και επιπλέον διαβεβαιώσεις ότι οι συγκεκριμένες οι προτάσεις θα υλοποιηθούν.

Μεταξύ άλλων, στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης αναφέρεται πως οι απεργοί προχωρούν σε διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας, «προκειμένου να μας δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις και δεσμεύσεις».
 
Γίνεται επίσης αναφορά στην απόφαση που έλαβε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου της Αθήνας τη Δευτέρα, η οποία καλούσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να συνδράμουν ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου: «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την απόφαση της συνεδρίας της Συγκλήτου, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η έναρξη του εξαμήνου στις 16-12-2013 και με αίσθημα ευθύνης συναποφασίζουμε για τα αποτελέσματα του διαλόγου, στην επόμενη προγραμματισμένη Γ.Σ. του Συλλόγου», την Παρασκευή στις 10.00 το πρωί.
 
Οι απεργοί επαναλαμβάνουν πως βασικές θέσεις τους είναι:
  • η αναστολή των ΚΥΑ και η ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων που απορρέουν από αυτές, για κατάργηση κλάδων και διαθεσιμότητες
  • η κατάργηση της πλατφόρμας αυτό-απογραφής
  • η άρση όλων των πειθαρχικών διώξεων
Στον αντίποδα, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η κατάσταση ομαλοποιείται πλήρως, καθώς οι εγγραφές, τα μαθήματα και η εξεταστική έχουν ξεκινήσει και στις εννέα σχολές του Ιδρύματος.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή