Κρίσιμη συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 14:25
UPD:14:39
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Την Τρίτη, η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ απηύθυνε έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να συνδράμουν ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου.

A- A A+

Σε εξέλιξη είναι κρίσιμη γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΕΚΠΑ) προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, στις οποίες επιμένουν εδώ και 14 εβδομάδες.

Οι εργαζόμενοι του Καποδιστριακού πάντως παραμένουν διχασμένοι, με την πλειοψηφούσα παράταξη του Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων να εκφράζει τη διαφωνία της και στη γενική συνέλευση της Δευτέρας, που αποφάσισε συνέχισης της απεργίας έως σήμερα Τετάρτη.

Έκκληση της Συγκλήτου με στόχο την έναρξη μαθημάτων στις 16/12

Την Τρίτη, η Σύγκλητους του ΕΚΠΑ απηύθυνε έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να συνδράμουν ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, σε ομόφωνη απόφασή της η Σύγκλητος αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών «πρέπει να τεθεί αμέσως σε πλήρη λειτουργία» και καλεί για άλλη μία φορά όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, ορίζει ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου την ερχόμενη Δευτέρα και καλεί στο ενδιάμεσο διάστημα το υπουργείο Παιδείας να συμβάλει στην επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος, μέσω μιας ουσιαστικής συζήτησης με το επίσημο Πανεπιστήμιο, για την άρση συγκεκριμένων τυπικών και πρακτικών προβλημάτων».

«Είναι αυτονόητο ότι όλα τα παραπάνω επιβάλλεται να γίνουν σε ατμόσφαιρα καλής θελήσεως και πίστεως με τη δημιουργία του κατάλληλου ήπιου κλίματος», συμπληρώνεται στην απόφαση.

«Ζητούμε από τα τμήματα, όλες τις συνιστώσες του πανεπιστημίου και το υπουργείο να βοηθήσουν για να ξεκινήσει η διδασκαλία στις 16 Δεκεμβρίου. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική οδός για την άρση του αδιεξόδου», τόνισε ο κοσμήτορας της σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Μιχάλης Τσινισιζέλης μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Όπως είπε, «πρέπει να αρθούν οι τεχνικές δυσκολίες, ώστε να επιστρέψουν οι υπάλληλοι στις θέσεις τους». Τέλος, ο κ. Τσινισιζέλης εξέφρασε την ελπίδα να φτάσει το μήνυμα της συγκλήτου στους απεργούς. 

«Πήραμε μια καθαρή απόφαση, η οποία περιγράφει σαφώς την κατάσταση» είπε από την πλευρά της η πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας Ελένη Καραμαλέγκου και πρόσθεσε: «Η απόφαση είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο σε όλο του το εύρος».

Σύμφωνα με την κ. Καραμαλέγκου, για να γίνει αυτό απαιτείται μια ουσιαστική συζήτηση σε ήπιο κλίμα.

Επίσης, η πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το εξάμηνο μπορεί να σωθεί «χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή