Επαφές Δ. Αβραμόπουλου με ξένους ηγέτες στο Γιοχάνεσμπουργκ

Στο περιθώριο της τελετής μνήμης για τον Νέλσον Μαντέλα
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 14:13
UPD:14:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση παρέστη τελετής μνήμης, για τον αποχαιρετισμό του ιστορικού ηγέτη της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

A- A A+

Συνομιλίες με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στο περιθώριο της χθεσινής τελετής μνήμης για τον Νέλσον Μαντέλα στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Ειδικότερα, ο κ. Αβραμόπουλος είχε σύντομη συζήτηση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και με τον πρόεδρο της Γερμανίας Γιοαχίμ Γκάουκ, ο οποίος έδειξε «ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση στη χώρα μας και ειδικώς στην πορεία ανάταξης της οικονομίας».

Το ενδιαφέρον της Γαλλίας για τις εξελίξεις στην Ελλάδα εξέφρασαν επίσης προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας τόσο ο πρόεδρος της Γαλλίας  Φρανσουά Ολάντ, και ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, όσο και ο πρώην πρόεδρος της χώρας Νικολά Σαρκοζί. Ο τελευταίος μάλιστα «επανέλαβε την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός λαός θα τα καταφέρει και θα έχουν θετικό αποτέλεσμα οι θυσίες του για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τις επαφές του ο κ. Αβραμόπουλος είχε την ευκαιρία να μεταφέρει στους ξένους ηγέτες και αξιωματούχους τις  «σαφείς ενδείξεις» ότι πλέον η Ελλάδα υπερβαίνει την κρίση.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή